Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZED.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
374.27 Кб
Скачать

8.4 Ілюстрації

Ілюстрації (малюнки, графiки, схеми, дiаграми) слiд розміщувати безпосередньо пiсля тексту, де вони вперше згадуються або на наступнiй сторiнці. На всi iлюстрацiї мають бути посилання у роботi. Iлюстрацiї можуть мати назву, яку розмiщують пiд iлюстрацiєю.

Iлюстрацiї слiд нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацiєю в межах роздiлу, за винятком iлюстрацiй, наведених у додатках. Номер iлюстрацiї складається з номера роздiлу i порядкового номера iлюстрацiї, вiдокремлених крапкою, наприклад, малюнок 2.1 - перший малюнок другого роздiлу.

8.5 Таблицi

Цифровий матерiал, як правило, оформляють у виглядi таблиць вiдповiдно до рисунку 8.1

Таблиця_______________________________

номер назва таблицi

Головка

Заголовки граф

Рис. 8.1 Структурна схема таблицi

Горизонтальнi та вертикальнi лiнiї, якi розмежовують рядки таблицi, а також лiнiї злiва, справа i знизу, що обмежують таблицю, можна не проводити, якщо їх вiдсутнiсть не ускладнює користування таблицею.

Таблицю слiд розташовувати безпосередньо пiсля тексту, у якому вона згадується вперше, або на наступнiй сторiнцi. На всi таблицi мають бути посилання в текстi роботи.

Таблицi слiд нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацiєю в межах роздiлу, за винятком таблиць, що наводяться в додатках. Номер таблицi повинен складатися з номера роздiлу i номера таблицi, вiдокремлених крапкою, наприклад, таблиця 3.1 - перша таблиця в третьому роздiлi.

Заголовки граф таблицi починають з великої лiтери, а пiдзаголовки - з малої, якщо вони складають одне речення iз заголовком.

Таблицю розміщують таким чином, щоб її можна було читати без повороту переплетеного блоку курсової роботи або з поворотом за годинниковою стрілкою.

Таблицю з великою кількістю рядків можна переносити на інший аркуш. При перенесенні таблиці на інший аркуш (сторінку) назву розміщують тільки над її першою частиною. В іншій частині визначають нумерацію колонок, починаючи з першої. Над перенесеною частиною таблиці розміщують визначення її номеру за таким зразком: “Продовження табл.3.1”.

Таблицю з великою кількістю граф можна ділити на частини і розміщувати одну частину під іншою в межах одної сторінки.

8.6 Переліки

Перелiки, за потреби, можуть бути наведенi в серединi пунктiв або пiдпунктiв. Перед перелiками ставлять двокрапку.

Перед кожною позицiєю перелiку слiд ставити малу лiтеру української абетки з дужкою або, не нумеруючи, дефiс (перший рiвень деталiзацiї).

При подальшiй деталiзацiї перелiку слiд використовувати арабськi цифри з дужкою (другий рiвень деталiзацiї).

Приклад:

а) комерцiйний кредит

б) банківській кредит:

1) споживчий кредит

2) iпотечний кредит

3) державний кредит

4) мiжнародний кредит

Перелiки першого рiвня деталiзацiї друкують малими лiтерами з абзацного відступу, другого - з вiдступом вiдносно місцерозташування перелiкiв першого рiвня.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]