Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZED.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
374.27 Кб
Скачать

10. Захист курсової роботи

Завершальним етапом виконання курсової роботи є iї захист студентом.

За кілька днiв до захисту студент повинен ознайомитися з рецензiєю кафедри на його роботу, пiдготуватися до захисту вiдповiдно до зауважень, зроблених рецензентом. Для захисту студент повинен мати при собi курсову роботу з позитивною рецензiєю на неї, а також залiкову книжку.

Захист курсової роботи студентом проводиться в присутностi комiсiї, призначеної кафедрою економiчної теорiї, керiвника курсової роботи та студентiв групи.

Пiд час захисту з’ясовується, наскiльки серйозно i вдумливо студент працював над проблемами теми, над лiтературними джерелами, над аналiзом фактичного i статистичного матерiалу.

Процедура захисту складається iз короткої доповiдi студента (до 10 хвилин), в якiй вiн повiдомляє назву, перелiк питань, висвiтлених в курсовiй роботi, на яких матеріалах вона ґрунтується, розкриває основний змiст роботи, аргументує свiй погляд на дане питання; потiм дає вiдповiдi на зауваження рецензента i питання членiв комiсiї. Пiд час захисту курсової роботи можуть задавати питання i виступати по змiсту курсової роботи також офiцiйнi опоненти, призначенi кафедрою з числа студентів (бажано iншої групи), та всi присутнi. Рекомендується до захисту пiдготувати тези доповiдi i необхiднi наочнi матерiали.

На основi рецензiї керiвника i рiвня захисту студентом курсової роботи комiсiя в результаті обговорення на закритому засiданнi оцiнює її за чотирибальною системою («вiдмiнно», «добре», «задовiльно», «незадовiльно»). Позитивна оцiнка заноситься керiвником до екзаменацiйної вiдомостi i залiкової книжки студента. Незадовiльна оцiнка у залiкову книжку не виставляється.

На «задовiльно» оцiнюються тi роботи, якi правильно i досить повно висвiтлюють основнi питання теми; на «добре» - роботи, виконанi на високому теоретичному рiвнi. що повно i всебiчно висвiтлюють питання теми, з глибоким викладом матерiалу. культурно оформленi; на «вiдмiнно» - роботи, в яких дано самостiйний аналiз теоретичного i фактичного матерiалу, творчо дослiджено тему, глибоко розкрито економічні проблеми, зроблено самостiйнi правильнi висновки та цiкавi пропозицiї, а також, якщо студент самостiйно зiбрав, систематизував i узагальнив матерiал підприємства чи органiзацiї або пропонує якiсь цiкавi заходи щодо вирiшення тiєї чи iншої проблеми.

Вiдмiнної оцiнки заслуговують i тi роботи, на матерiалах яких студенти робили доповіді, виступали з ними на засiданнi студентського наукового гуртка або на конференції i дiстали високу оцiнку.

Студенти, робота яких не оцiнена позитивно, повиннi написати нову роботу або iстотно переробити дану i повторно подати їi на захист. Студенти, що не виконали курсової роботи або дiстали незадовiльну оцiнку при захистi, до екзамену з цiєї дисципліни не допускаються.

Процес захисту курсових робiт має велике педагогiчне значення, оскiльки дає студентам досвiд публiчних виступiв i, найголовнiше, досвiд захисту висунутих положень. Це дуже важливо, якщо врахувати, що курсова робота готує студента до виконаня i захисту бiльш складної i важливої за своїм значенням дипломної роботи.

Кращi курсовi роботи, виконанi на найбiльш актуальнi теми, що мають певне теоретичне i практичне значення, можуть бути рекомендованi для публiкування в збірниках студентських праць, представленi на конкурс або виставку кращих студентських наукових робiт. Вони можуть бути основою для доповiдей та виступiв в наукових студентських гуртках i на конференцiях.

Позитивно оцiненi та захищенi курсовi роботи зберiгаються на кафедрi.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]