Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DP_magistra.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
638.98 Кб
Скачать

5. Оформлення дипломної роботи магістра

5.1. Загальні вимоги

Дипломна робота повинна бути оформлена відповідно до Державного стандарту України, а саме ДСТУ 3008-95 «Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення». Текст роботи має бути набраний на комп’ютері з дотриманням усіх вимог, що подані нижче. Обсяг дипломної роботи 90-110 сторінок, або 4,0-4,5 друкованих аркушів (1 друкований аркуш – це 40 000 знаків з пробілами, або 24 сторінки друкованого тексту).

Дипломну роботу друкують на білому папері формату А4 (210x297 мм) шрифтом Times New Roman 14 пт; міжрядковий інтервал – 1,5. На друкованій сторінці розміщується 28-30 рядків, в кожному рядку 57-60 знаків. Поля мають такі розміри: ліве – 30 мм., праве – 15 мм., верхнє – 20 мм., нижнє – 20 мм., відстань до верхнього і нижнього колонтитула – 1,25 см.

Дипломна робота починається з титульного аркуша (Додаток Е), за яким послідовно розміщують: завдання на дипломну роботу (Додаток В); анотацію (Додаток Ж); зміст (Додаток И); вступ; перший, другий, третій та четвертий розділи; висновки; список використаних джерел; додатки.

Нумерація сторінок роботи повинна починатися з титульного аркушу і бути послідовною: перша сторінка – титульний аркуш, друга – зміст, третя – вступ і т.д. Номер сторінки проставляють арабськими цифрами у правому верхньому куті. Завдання на дипломну роботу та анотацію не нумерують. На титульному аркуші, завданні, анотації і змісті номер не ставлять. Вступ нумерують як третю сторінку. Додатки нумерують окремо в границях кожного додатку; у змісті посилання на сторінки додатків не зазначають.

До загального обсягу дипломної роботи (90-110 сторінок) не враховують додатки, список використаних джерел, а також таблиці та рисунки, які повністю займають площу сторінки. Але всі сторінки зазначених елементів дипломної роботи, крім додатків, підлягають суцільній нумерації.

Текст основної частини дипломної роботи поділяють на розділи і підрозділи. У змісті зазначають початкові сторінки кожного розділу і підрозділу. Назви розділів і підрозділів у змісті та в тексті мають бути однаковими. Вступ, кожний розділ, висновки і список використаних джерел починають з нової сторінки, а кожний підрозділ – відразу після закінчення попереднього.

Заголовки структурних частин дипломної роботи «ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТОК» друкують великими літерами напівжирним шрифтом симетрично до набору (по центру рядка). Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) напівжирним шрифтом з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

Заголовок підрозділу, який розташовується наприкінці сторінки, або заголовок підрозділу разом з одним рядком друкованого тексту необхідно переносити на наступну сторінку. Текст на останній сторінці розділу має займати не менше 1/3 сторінки, інакше його треба скоротити чи доповнити (тобто, не можна розміщувати на вільному аркуші менше 10 рядків тексту).

Розділи та підрозділи дипломної роботи, а в разі необхідності також пункти і підпункти слід нумерувати арабськими цифрами (проте рекомендується уникати виділення у тексті пунктів і підпунктів). Структурні елементи: зміст, вступ, список літератури, додатки не нумерують як розділи.

Розділи повинні мати послідовну нумерацію в межах всього тексту (1, 2, 3, 4) за винятком додатків. Номер розділу зазначають після слова «РОЗДІЛ», ставлять крапку, після чого друкують назву розділу, наприклад:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]