Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DP_magistra.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
638.98 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

МАРКЕТИНГ

ДИПЛОМНА РОБОТА

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ І ЗАХИСТУ

ДИПЛОМНИХ РОБІТ МАГІСТРІВ

ГАЛУЗІ ЗНАНЬ 0305 «ЕКОНОМІКА І ПІДПРИЄМНИЦТВО» НАПРЯМУ ПІДГОТОВКИ

8.03050701 «МАРКЕТИНГ»

К иїв КНУТД 2011

Маркетинг. Дипломна робота. Методичні вказівки до виконання і захисту дипломних робіт магістрів галузі знань 0305 «Економіка і підприємництво» напряму підготовки 8.03050701 «Маркетинг» / Упор.: д.е.н., проф. Лабурцева О.І., к.т.н., проф. Яцишина Л.К., к.т.н., доц. Хоменко О.І. – К.: КНУТД, 2011. – 38 с. Укр. мовою.

Упорядники О.І. Лабурцева, Л.К. Яцишина, О.І. Хоменко

Відповідальний за випуск зав. кафедри маркетингу О.І. Лабурцева

Затверджено на засіданні кафедри маркетингу, протокол № 8 від 14.02.2011 р.

З М І С Т :

1. Мета і завдання дипломної роботи …………………………………… 03

2. Вибір і затвердження теми дипломної роботи ……………………….. 04

3. Організація виконання дипломної роботи …………………………… 05

4. Структура, обсяг і вимоги до змісту дипломної роботи …………….. 07

5. Оформлення дипломної роботи магістра …………………………….. 10

5.1. Загальні вимоги …………………………………………………… 10

5.2. Переліки …………………………………………………………… 11

5.3. Таблиці …………………………………………………………….. 12

5.4. Ілюстрації …………………………………………………………. 14

5.5. Формули …………………………………………………………… 15

5.6. Цитування та посилання на використані джерела ……………… 16

5.7. Список використаних джерел …………………………………… 17

5.8. Додатки ……………………………………………………………. 18

5.9. Зовнішнє оформлення дипломної роботи ………………………. 18

5.10. Ілюстративний матеріал до захисту ……………………………. 18

6. Отримання відгуку, рецензії і допуск до захисту дипломної роботи.. 19

7. Організація захисту дипломної роботи……………………………… 20

8. Критерії оцінки захисту………………………………………………… 21

Додатки

1. Мета і завдання дипломної роботи

Дипломна робота магістра з маркетингу – це результат самостійно виконаного студентом комплексного теоретико-прикладного дослідження однієї з актуальних проблем маркетингової діяльності підприємства або організації. Виконання і захист дипломної роботи є заключним етапом здобуття повної вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр».

Дипломна робота є кваліфікаційним документом, на підставі захисту якого Державна екзаменаційна комісія визначає рівень теоретичної та практичної підготовки випускника, його здатність до самостійної роботи за фахом, і приймає рішення про присвоєння кваліфікації та видачу диплома.

Як теоретико-прикладне дослідження, дипломна робота магістра з маркетингу повинна містити глибоке теоретичне осмислення актуальної проблеми маркетингового управління, а також обґрунтований проект практичного її розв’язання, виконаний на основі ретельно проведеного аналізу діяльності конкретної організації.

Метою підготовки дипломної роботи магістра є поглиблення студентом теоретичних і практичних знань з маркетингу; сприяння розвиткові здатності до пошуку сучасних наукових досягнень у обраній сфері та уміння їх самостійно застосовувати при вирішенні прикладних проблем маркетингової діяльності конкретного підприємства; виявлення ступеня підготовки випускників до самостійної практичної діяльності.

Працюючи над дипломною роботою, студент має засвоїти навички правильної постановки проблеми та обґрунтування її актуальності, формулювання мети і завдань дослідження, побудови логічного плану й оптимальної структури, роботи з літературними джерелами і статистичною інформацією, аналізу і оцінки різних аспектів діяльності організації, обґрунтування власних узагальнень, висновків та пропозицій.

Дипломна робота з маркетингу має бути виконана відповідно до принципів сучасної маркетингової філософії бізнесу. Студенти мають зосередити увагу на ролі маркетингу у досягненні стратегічних цілей, підвищенні конкурентоспроможності та поліпшенні фінансового стану підприємств в умовах нестійкого зовнішнього середовища.

Основними завданнями дипломної роботи магістра є:

  • вивчення (або поглиблення) та узагальнення теоретико-методичних засад з обраного напряму діяльності;

  • проведення всебічної діагностики ситуації із застосуванням сучасного інструментарію;

  • розробка та оцінка науково-практичних підходів до вирішення визначених проблем;

  • обґрунтування економічної ефективності запропонованих рішень;

  • підготовка доповіді та ілюстративних матеріалів, що передають основний зміст роботи та пропозиції автора, з подальшим їх публічним захистом.

2. Вибір і затвердження теми дипломної роботи

Тематика дипломних робіт магістрів з маркетингу розробляється, затверджується і періодично переглядається кафедрою маркетингу з урахуванням змін в теорії маркетингового управління, законодавстві України та практичній діяльності підприємств (організацій).

Орієнтовний перелік рекомендованих тем дипломних робіт магістрів подається у Додатку А даних методичних вказівок.

Студенту надається право вибрати тему дипломної роботи з рекомендованого переліку, а також самостійно запропонувати тему, назва і спрямованість якої відрізняється від рекомендованих (з урахуванням досвіду попередньої роботи, наукових інтересів і особистих вподобань, або за замовленням підприємства, на матеріалах якого буде виконуватись робота).

Тема дипломної роботи повинна бути актуальною, мати теоретичне і прикладне значення, відповідати сучасному стану та перспективам розвитку теорії маркетингу і господарської практики.

Вибираючи тему, слід враховувати її зв'язок з тематикою наукових досліджень, що веде кафедра, значимість для підприємства, організації, регіону тощо, можливість одержання необхідних матеріалів (планових, звітних, статистичних), проведення власних спостережень, розрахунків, експериментів, наявність літературних джерел, власних науково-технічних напрацювань, а також перспективи професійної орієнтації студента. Тема дипломної роботи може бути пов’язана з тематикою виконаних раніше курсових робіт та напрямом науково-дослідної роботи студента (НДРС).

Обравши тему дипломної роботи магістра, студент до завершення зимової екзаменаційної сесії подає заяву на ім’я завідувача кафедри маркетингу (Додаток Б) з проханням про затвердження теми дипломної роботи. Обрану тему необхідно погодити з керівником від кафедри маркетингу, що підтверджується його підписом на заяві. Написання роботи на абстрактну тему без використання і аналізу матеріалів, що характеризують діяльність конкретного підприємства чи організації, не допускається. В окремих випадках теми дипломних робіт і їх розкриття можуть відображати функціонування віртуальних об’єктів або процесів. При цьому вихідні матеріали, необхідні для підготовки дипломної роботи магістра, задаються керівником та відображаються в завданні на дипломну роботу.

Якщо студентом не обрано тему у визначений термін, кафедра визначає йому тему самостійно.

Закріплення за студентом теми дипломної роботи і призначення керівника оформляється наказом ректора КНУТД до початку дипломного проектування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]