Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вакуумна обробка.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
46.19 Кб
Скачать

Перевірка якості відкачки автомата

У затискаючи гніздо замість ЛЛ встановлюється термопарна лампа. При обертанні каруселі вона переходе від позиції до позиції. Пр. повній герметичності на всіх нерухомих позиціях і задовільній якості роботи насосів вакуум ввесь час зростає, доки ЕРС на останній позиції досягне 9,5-9,8мВ. Це відповідає вакууму 2·103-8·104тор. Якщо на будь-якій позиції помічається погіршення вакууму, то це говорить про порушення герметичності чи про погану роботу насосів.

Перевірку вакууму можна здійснити і в процесі обробки ЛЛ. Для цього на одній із нерухомих позицій між дозуючою головкою та патрубком верхнього золотникового диска встановлюється термопарна лампа. Покази манометра дають змогу знімати криві газовиділення і спостерігати за якістю відкачування. Для перевірки вакууму на рухомих позиціях, інша термопарна лампа розташовується на одній із останніх нерухомих позиціях, там, де вакуум повинен бути максимальним. При підході до цієї лампи погано герметизовані рухомі позиції знаходиться зниження термо ЕРС, що характеризує склад вакууму.

Натікання являється одним із самих розповсюджених і в той же час важкознаходжуючих видів браку ДС. Боротьба з ними пред’являє великі труднощі через необхідність насамперед знайти місце течії.

На пошук течії витрачається багато часу і засобів, тому, конструювання вакуумної схеми її ділять на ізольовані ділянки і передбачають достатнє число місць для установки датчиків для течієшукачів.

Найбільш простим методом знаходження течій являється компресійний метод, заснований на створенні в об’ємі, що досліджується надлишкового тиску. Для знаходження більш тонких течій використовують в якості вказівника мильну плівку, котра потрапивши на місце течії утворює пузирьки.

Гарний результат дає метод, коли надлишковий тиск створюється диоксидом вуглецю СО2, а вказівником течії служить аміак NH4 – місце течії знаходить по утворенню близько біля нього диму.

Можна використовувати аміак, при цьому підозрілі місця вкриваються вологим світлокопіювальним папером, котрий під дією аміаку чорніє.

Течії в скляній вакуумній системі при зниженні тиску знаходять іскровим течіє шукачем.

Течієшукачі пті-6; пті-7

Контроль відкачаних ламп із розбиванням та без іі пошкодження по результатах вимірювань її електричних параметрів.

Газорозрядних ламп

За першим методом лампу вводять у вакуумну установку і там вскривають. При цьому тиск у раніше відкачаній вакуумній установці змінюється. Використавши рівняння Бойля-Маріота, можна розрахувати тиск, що був у лампі.

За другим методом. Існує певний зв'язок між тискам газу і напругою на лампі. Для підвищення точності перевірки тиску необхідно враховувати діаметр лампи і температуру навколишнього середовища. (Графіки номограми)

Наповнення газом із використанням радіоактивного іонізаційного манометра

Дія манометра заснована на тому, що ступінь іонізації газу, що створюється радіоактивним препаратом, введеним в манометр залежить від тику газу, тобто по величині іонного струму.

Коли тиск досягає заданого значення кран-натікач автоматично закривається

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]