Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pr_spivbesida_rysunok.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
4.01 Mб
Скачать

Іі. Перелік ілюстрацій до завдань іv модульного рівня: “Об’ємно-просторова композиція. Курсовий проект (кп-2) “Архіленд””

Т–1

Т–4

Видача завдан-ня на проект

(взі-рець)

Варіант А

Варіант Б

Курсовий проект (КП-2) “Архіленд”

Клаузура ескізів проекту “Архіленд”

Т–2

Т–5

Збирання та опис матеріалу до проекту “Архіленд” (3–5 споруд)

Архітектурний макет “Архіленд”. Фото з макетів

Т–3

Т–6

Заголовний аркуш до проекту “Архіленд”

Т-7

Заняття: Захист

1) графічна частина альбом А-3;

2) макет;

3) доповідь та захист.

Архітектурно-композиційний аналіз

(однієї споруди)

Залік: модульний контроль

Ііі. Методичні рекомендації до виконання завдань (за темами 1–5) “Об’ємно-просторова композиція”. Курсовий проект (кп-2) “Архіленд”

Рекомендації повинні допомогти студентам закінчити І курс навчання “Основи об’ємно-просторової композиції”, які підсумовуються виконанням курсового проекту “Архіленд”. Тема “Архіленд” вивчається та виконується в проектуванні як завершальна програма творчого вирішення архітектурної композиції (як тематичний архітектурний простір) “Архіленд”. Тобто, за відомим прикладом “країна Діснейленд” запроектувати творчу композицію сучасної “країни Архіленд” на основі особливостей:

а) мистецького архітектурного стилю;

б) об’ємно-просторових співвідношень;

в) експлуатаційного-функціонального призначення;

г) конструктивно – технічних засобів;

д) естетики матеріалу та художнього дизайну (див. КП-1 “Декор в архітектурі”).

Проект “Архіленд” поєднує в своїй навчальній програмі знання набуті в І семестрі (композиція площини – декор площини) та в першій половині ІІ семестру (об’ємно-просторова композиція) і є своєрідною експериментальною та архітектурно-макетною лабораторією навчання студентів єдиного процесу вивчення творчих основ професії архітектурного проектування.

Тому проект виконують як завдання-тест на перевірку творчої та дослідно-аналітичної підготовленості студентів до логічно-концептуального вміння знаходити конкретну ідею, базовану на особливостях: функціїконструкціїестетики майбутнього об’єкта (житлового, громадського, промислового).

На наступних курсах навчання та професійній роботі така частина проектування буде називатися стадією ескізного проекту або “Клаузурою”.

У результаті виконання проекту студенти практично засвоюють:

1. Основні теоретичні підстави формування історичного архітектурно-мистецького стилю (готика, бароко, ренесанс, хай-тек);

2. Основні будівельно-технологічні та конструктивно-функціональні особли­вості стилю (функція – конструкція – естетика);

3. Методи побудови та виконання програми як частин проектування (збирання та аналіз матеріалу, висновки та нові ідеї, графічна та макетна частина);

4. Уміння вести доповідь-захист проекту, виступ-диспут, запитання-заува­ження, відповіді.

Всі теми занять чотирьох модульних рівнів за програмою “Об’ємно-просторова композиція” дають базову підготовку для виконання творчої частини архітектурного проектування та композиції на вищих курсах навчання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]