Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПЗ.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
365.57 Кб
Скачать

Павільйони

Свердловини повинні бути захищені від атмосферного впливу, впливу поверхневих вод і для запобігання доступу до устаткуванні і свердловини сторонніх осіб. Для цього під свердловиною передбачаємо павільйон підземного типу.

Заглиблення при будівництві в сухих ґрунтах визначається оцінкою напірного трубопроводу виходячи з умов, промерзання ґрунту.

Камери виконуються з уніфікованих збірних залізобетонних виробів, монолітного залізобетону або цегли. Вентиляція камер природна, через вентиляційний стовпчик. Для зручності над свердловиною передбачається монтажний люк. Висота підземної камери приймається не менше ніж 2,4 м.

У першій камері розміщаються: оголовок свердловини, вантуз із засувкою, промивний патрубок із засувкою, патрубок із краном для добору проб, зворотний клапан, засувка.

В другій камері розміщається водомірний вузол.

Оголовок свердловини складається з гирлового патрубка й опорної плити, з'єднаних між собою за допомогою болтів. Гирловий патрубок бетонується на глибину 0,8...I м радіусом 0,4...0,5 м. Стик опорної плити і гирлового патрубка герметизирується за допомогою гумового ущільнювального кільця. На верхній площині опорної плити розміщаються три сальники для ущільнення жил струмопровідного кабелю і сальник датчика "сухого ходу". На опорній плиті передбачається отвір, що закривається металевою пробкою, для виміру рівня води в свердловині. На коліні трубопроводу передбачається штуцер для манометра.

Площадки водозабірних свердловин

Площадка водозабірної свердловини визначається радіусом першого пояса санітарної охорони з обов'язковим огородженням [I, п.14.4 ]. Вона повинна бути спланована або організований відвід дощових і поталих вод. Для ремонту свердловини в будь-який час року варто передбачити під'їзну дорогу з твердим покриттям.

3. Техніко-економічні розрахунки

3.1 Вартість будівництва водозабору

Будівельна вартість водозабору може бути визначена за укрупненими показниками вартості будівництва або за даними паспортів типових проектів - аналогів проектованого водозабору.

Для річкових водозабірних споруд суміщеного типу з подачою 1 – 3 м3/с та глибиною підземної частини 9 м за ТП 901-1-22 :

Загальна кошторисна вартість – 1930 тис. грн

Вартість будівельно-монтажних робіт – 1350 тис. грн

Кошторисна вартість обладнання – 900 тис. грн

Список літератури

  1. СНиП 2.04.02-84. Водоснабжение. Наружные сети и сооружения / Госстрой СССР. – М.:Стройиздат, 1985.-134с.

  2. Тугай А. М. Водоснабжение. Водозаборные сооружения. М.-К.: Вища школа, 1984. -200с.

  3. Методические указания к курсовому проектированию «Водозаборные сооружения»/ И.А. Злобин, А.Д. Клепиков. – Полтава: ПолтИСИ, 1990. -56 с.

  4. Шевелёв Ф.А., Шевелёв А.Ф. Таблица для гидравлического расчета водопроводных труб: Справ.пособие. -6-е изд.,доп и перераб.- М.:Стройиздат, 1984.-116с.

  5. Справочник проектировщика. Гидротехнические сооружения. -М.:Стройиздат, 1983.

  6. Пособие по проектированию сооружений для забора подземных вод (к СНиП 2.04.02-84)/ ВНИИ ВОДГЕО Госстроя СССР. – М.: Стройиздат, 1989. -272 с.

  7. СНиП 2.01-82. Строительная климатология и геофизика/ Госстрой СССР. - М.: Стройиздат, 1983. -136 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]