Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПНЗ.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
2.38 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ПОЛТАВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ім. Ю. КОНДРАТЮКА

Кафедра організації і технології будівництва

та охорони праці

ФАКУЛЬТЕТ БУДІВЕЛЬНИЙ

“Розроблення організаційно-технологічної документації щодо управління будівництвом одноповерхової виробничої будівлі у складі проекту виконання робіт”

403-БП.07254.ПЗ

Виконалa студенткa:

групи 403-БП

Шопша Т.Г.

Керівник роботи:

Подолян Т.В.

Полтава 2010

Зміст

Вступ

1. Розробка елементів проекту організації будівництва пускового комплексу

2. Розробка елементів проекту виконання робіт і зведення головного корпусу заводу

2.1. Загальна характеристика об’єкта

2.2. Підбір основних будівельних машин і механізмів для виконання загально будівельних робіт

2.3. Методи виконання робіт

2.4. Побудова календарного графіка виконання робіт

2.4.1. Розрахунок обсягів основних будівельно-монтажних і спеціальних робіт

2.4.2. Визначення трудомісткості основних будівельно-монтажних робіт

2.4.3. Визначення потреб в матеріалах, напівфабрикатах

2.4.4. Загальні принципи побудови календарного графіку

2.5. Розрахунок потреби в тимчасових будівлях і спорудах

2.6. Техніка безпеки та охорона праці на стадії ПВР

2.7. Техніко-економічні показники

Додаток 1.Розроблення календарного й ресурсних планів організації будівництва комплексу об’єктів (у складі проекту організації будівництва – ПОБ)………….

Література

Вступ

В сучасних умовах будь-яке інженерне, господарське чи організаційне рішення повинно розглядатися в першу чергу з точки зору його економічної цілеспрямованості.

Кожна будівельна організація, фірма, перш ніж розпочати будівництво, визначає яку ціну встановити на будівельну продукцію, який прибуток або доход вона зможе отримати. Для визначення ціни будівельної продукції застосовують: кошториси інвесторів (розрахунки, калькуляції витрат) на стадії розробки передпроектної або проектно-кошторисної документації за замовленням інвесторів; розрахунки будівельної організації (кошториси, калькуляції витрат виробництва) на стадії підготовки до укладання договору підряду, зокрема при підрядних торгах на основі тендерної документації, що передається інвестором.

В умовах ринкової економіки перед проектувальником ставиться задача створення об’єктів не тільки технічно досконалих і надійних, а й економічно-ефективних.

Інвестиційний проект ─ це комплекс робіт з обґрунтування ідеї та концепції, об'єкта інвестування (будівництва) проведення вишукувальних, проектно-конструкторських, організаційно-технологічних та інших робіт зі створення проекту і вибору найбільш раціональних форм інвестування, а також реалізації проекту, реалізації планування.

Інвестиційний проект має життєвий цикл розвитку і проходить такі фази та етапи інвестиційного циклу:

І. Початкова (перед інвестиційна);

II. Інвестиційна;

III. Постінвестиційна фаза.

1. В початковій фазі здійснюються:

  • оцінка макро- і мікроекономічних ситуацій, потреби і можливостей підприємства і регіону держави;

  • розробка ідеї та концепції проекту (вид будівництва, можливі місця будівництва, структура об'єктів будівництва);

  • аналіз варіантів рішення інвестиційного проекту щодо рішень будівництва, та інших параметрів об'єктів будівництва;

  • стратегічний ТЕА;

  • прийняття стратегічного рішення щодо розробки інвестиційного проекту, порядку його інвестування та інші.

2. Інвестиційна фаза ─ найважливіша і найвідповідальніша фаза. Головними етапами є:

  • створення ядра проектної команди (дирекції інвестиційного проекту);

  • розробка планів, вишукувальних, проектних та інших робіт;

  • проведення проектних та інших робіт;

  • проведення проектних робіт з розробки технологій, проектно-конструкторської, економічної та організаційно-управлінської документації проекту (в т.ч. проекту організації будівництва - ПОБ);

  • детальна оцінка ТЕО будівництва;

  • експертиза та затвердження проекту;

  • вибір підприємства, укладання контракту для організації будівництва, постачання та інших дій;

  • організаційна підготовка будівельної організації (в т.ч. розробка проекту виконання робіт ПВР) замовника і будівництва майданчика;

  • організація та управління будівельним виробництвом, МТЗ, здачею робіт і завершального об'єкту до експлуатації, що включає постачання, монтаж, пусконалагоджувальні роботи, випробування, встановлення устаткування;

  • проведення робочої і державної комісії з прийняттям об'єкта до експлуатації, завершення інвестиційної бази, закриття контракту на будівництво.

3. Виробнича фаза.

Розробка бізнес-плану діяльності та інвестиційного проекту для підприємства - як основного елемента (форми) планування діяльності.

Власне сама господарча (і виробнича) діяльність підприємства (або фірми).

Із попереднього обґрунтування необхідно зробити слідуючи висновки, які підкреслюють актуальність робіт, що входить до складу розрахунково-аналітичної роботи. Головним завданням даної розрахунково-аналітичної роботи є опрацювання основних планово-організаційних документів із проекту виконання робіт зі зведення одноповерхової промислової будівлі:

  • вибір організаційно-технологічної схеми зведення будівлі та основного комплекту машин і механізмів;

  • визначення обсягів і трудомісткості робіт, потреб в основних матеріалах, конструкціях і виробах;

  • складання календарного і ресурсного планів виконання робіт, постачання матеріалів і роботи машин та механізмів;

  • розрахунок потреб будівництва у тимчасових будівель і споруд;

  • складання ТЕП календарного плану і всього будівництва в цілому.

1. Розробка елементів проекту організації будівництва (поб) пускового комплексу «Заводу електродвигунів малої потужності» в місті Івано-Франківськ.

2. Розробка виконання робіт (пвр) для головного корпусу «Заводу електродвигунів малої потужності» в місті Івано-Франківськ.

Проекти виконання робіт розробляють генеральні підрядні будівельно-монтажні організації, а на окремі види загально будівельних, монтажних і спеціальних робіт − організації, що виконують ці роботи. За замовленням дирекції підприємства, що будується (замовника), генеральної проектної, генеральної підрядної або субпідрядної організації проекти виконання робіт можуть розробляти проектні, проектно-конструкторські, проектно-технологічні або інші організації. Розробники проекту виконання робіт повинні мати ліцензію на цей вид проектування.

Проект виконання робіт розробляється на базі таких вихідних матеріалів:

  • завдання на розробку, яке видається будівельною організацією як замовником проекту виконання робіт, з обґрунтуванням необхідності розробки його на будівлю (споруду) в цілому, її частину або види робіт із зазначенням терміну розробки,

  • проект організації будівництва;

  • необхідна робоча документація;

  • умови поставки конструкцій, готових виробів, матеріалів і устаткування, використання будівельних машин і транспортних засобів, забезпечення робочими кадрами будівельників основних професій, застосування бригадного підряду на виконання робіт, виробничо-технологічної комплектації і перевезення будівельних вантажів, а в необхідних випадках також умови організації будівництва і виконання робіт вахтовим методом.

Склад і зміст проектів виконання робіт технічно складних монтажних і спеціальних робіт (монтаж будівельних конструкцій, будівель і споруд, технологічного устаткування і трубопроводів, систем промислової вентиляції, теплоізоляція будівельних конструкцій і устаткування, виконання електромонтажних, газозварювальних та інших робіт) встановлюється з урахуванням відповідних відомчих нормативних документів.

Склад і ступінь деталізації матеріалів, що розробляються в проекті виконання робіт, встановлюється відповідною будівельно-монтажною організацією, виходячи із специфіки і обсягів робіт, що виконуватимуться.

Проект виконання робіт затверджується керівником генеральної підрядної будівельно-монтажної організації, а по виконанню монтажних і спеціальних робіт − керівником відповідної субпідрядної організації за погодженням з генеральною підрядною будівельно-монтажною організацією. При необхідності проводиться також погодження із спеціалізованими організаціями, які експлуатують машини, механізми, виконують спеціальні роботи, а також з проектною

організацією - у випадку додаткових виробничих та технологічних вимог, які пред'являються до конструкцій при виконанні робіт.

ПВР складається з 3 видів технологічних документів: графіків (календарних планів), будівельних генпланів і технологічних карт.

До складу проекту виконання робіт із зведення будівлі, споруди або її частини включаються:

  • календарний план виконання робіт по об'єкту або комплексний сітьовий графік, у якому встановлюються послідовність і строки виконання робіт із максимально можливим їх суміщенням;

  • будівельний генеральний план;

  • графік поставки на об'єкт будівельних конструкцій, виробів, матеріалів і обладнання з додаванням комплектуючих відомостей, уніфікованої документації з технологічної комплектації;

  • графік руху робочих кадрів по об'єкту і основних будівельних машин;

  • технологічні карти (з використанням відповідної типової документації) для виконання окремих видів робіт;

  • рішення щодо виконання геодезичних робіт;

  • рішення щодо техніки безпеки і пожежної безпеки;

  • рішення про прокладання тимчасових ліній водо-, тепло- і енергопостачання й освітлення;

  • пояснювальна записка з обґрунтуванням прийнятих рішень і методів робіт, розрахунку ресурсів і ТЕП.

ПВР на підготовчі роботи виконують в той же номенклатурі, що і для основних робіт, але в меншому обсязі. Для технічно не складних об'єктів ПВР містить лише календарний план, будівельний генеральний план і коротку пояснювальну записку.

При будівництві комплексу будівель розробляються зведені поточні графіки на весь об'єм будівництва і ряд документів, що вирішують питання виробництва загально квартальних робіт.