Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПНЗ.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
2.38 Mб
Скачать

2.4.4. Загальні принципи побудови календарного графіку

1. Організація виконання робіт припускає, що головний корпус поділений на дві захватки в межах двох деформаційних блоків (див.рис.1.1.)

  • І захватка в межах (А-В) х (1-19) ;

  • II захватка в межах (В-Д) х (1-19).

2. Відповідно до вимог ДБН А.3.1-5-96 "Організація будівельного виробництва" виконуємо розрахунок обсягів основних будівельних, монтажних і спеціальних робіт, їх трудомісткості і на підставі значень розрахунків обсягів робіт складаємо “Відомість потреби в конструкціях, виробах, матеріалах і напівфабрикатах”.

3. Календарний графік виконання робіт по будівництву головного корпуса (див. календарний графік), який складений відповідно до вимог ДБН А.3.1-5-96 і з урахуванням нормативних строків будівництва, що визначені у "Календарному плані будівництва пускового комплексу".

4. Календарний графік виконання робіт по будівництву головного корпуса, який розроблений на підставі документів, перерахованих у п.2 даного розділу, а також з урахуванням вимог технологічної послідовності виконання робіт, їх взаємозв'язки за строками виконання, за умовами охорони праці і техніки безпеки, а також з урахуванням обраних “Методів і механізмів для виконання робіт” і прийнятих “Методів виробництва робіт”.

При складанні календарного графіка враховані:

  • наявність зимового періоду у виконанні робіт і його вплив на організацію робіт;

  • обрана найбільш інтенсивна форма максимального 2-х змінного використання основних будівельних машин при монтажі конструкцій і їх притягнення для подачі матеріалів при виконанні паралельних робіт;

  • максимально-можливе паралельне виконання робіт потоковим методом із використанням постійного складу виконавців окремих видів робіт.

5. Склад бригад і ланок визначений відповідно до типових форм організації виробництва робіт і технологічних карт їх виконання, а також з урахуванням наявної трудомісткості робіт.

Після побудови календарного лінійного графіка, побудований графік руху робочої сили, який характеризується:

  • загальною тривалістю зведення головного корпуса: То =830 роб.днів;

  • загальною трудомісткістю всіх робіт: Ро =30843,48 люд.зм;

  • середньою потребою робітників у день:

Ксер=30843,48/830=37 чол.в день

  • максимальною потребою робітників по календарному графіку:

Ир =62 чол.в день

  • коефіцієнт нерівномірності: α=62/37=1,68

6. При складанні календарного графіка також враховані вимоги інших будівельних норм і правил з організації виконання окремих видів робіт, використання машин, механізмів, конструкцій і матеріалів.

7. Відповідно до обраних методів виконання робіт і “Календарного графіка виконання робіт із будівництва головного корпуса”, а також з урахуванням існуючих будівельних норм і правил, технології виконання робіт, визначається комплект основних будівельних машин і механізмів.

2.5. Розрахунок потреби в тимчасових будівлях і спорудах

За даними календарного графіка і графіка руху робітників при зведенні головного корпусу одержуємо максимальну кількість робітників 62:

У наступній таблиці виконуємо розрахунок розподілу будівельних робітників та інших категорій персоналу для найбільш напруженого періоду будівництва з урахуванням нормативів табл. 46 [2] поділу необхідного для будівництва персоналу за його категоріями.