Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ELPost-Lab_metoda.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
2 Mб
Скачать

4.2. Опис лабораторного стенду

Головним елементом лабораторного стенда (рис. 4.2) с асинхрон­ний двигун АД, який має загальний вал із навантажувальною машиною НМ (двигун паралельного збудження в режимі динамічного гальму­вання) та з тахогенератором ТГ.

Завантаження двигуна АД струмом збудження НМ дискретно пере­микачем SA3 на три положення: "0" – холостий хід АД; “1” – заванта­ження АД на 30%; "2" – завантаження АД на 100%.

Управління системою АД–НМ здійснюється за допомогою авто­матичних вимикачів, контакторів та ключів управління: SF - автомат вимикання системи АД–НМ–ТГ; SA1 – тумблер вмикання напруги живлення АД; SA2 – тумблер увімкнення батареї статичних конденса­торів ВК; SA3 – тумблер перемикання режиму навантаження ЛД: HL1-HL2 сигнальні лампи.

Вимірювальні прилади: амперметр РА (5 А); вольтметр PV (400 В), ватметр PW (50 Вт), фазометр Рφ.

4.3. Програма роботи та методичні вказівки

4.1. Ознайомитись з теорією та вивчити методи і заходи зниження споживання реактивної потужності без використання та з використан­ням компенсаційних установок

4.2. Ознайомитися з лабораторним стендам їй скласш схему вимі­рювання. Розрахувати 100- та 30%-не завантаження асинхронного дви­гуна АД. Підготувати для запису параметрів вимірювання та розрахун­ків таблицю №1.

4.3. Визначити експериментально споживання реактивної потужно­сті асинхронним двигуном (АД) в залежності від його завантаження в наступних режимах:

1 – холостий хід; 2 – 30%-завантаження; 3 – 100%-завантажсння.

Дія цього: увімкнути автомат живлення SF і тумблер SA1; тумблер SA3 встановити у відповідний режим навантаження асинхронного дви­гуна; тумблер SA2 вимкнути.

4.4. Визначити експериментально споживання реактивної потужно­сті асинхронним двигуном для тих самих режимів завантаження АД. що 1 за п.3.3, але за умовою, що конденсаторна батарея БК увімкнена (увімкнути тумблер SA2).

4.5. Визначити аналітично і графічна ефективність поперечної ком­пенсації реактивної потужності за допомогою батареї конденсаторів. Побудувати векторні діаграми потужностей та струмів. Зробити висно­вки по роботі.

Режим навантаження

Наявність КУ

Результати експерименту

Результати розрахунку

Покази тахометра

Uл, В

І, А

cosφ

φ

Ватметр nпод

Sф=UI

tgφ

Sp= UзI, ВА

Рр= Sрcosφ, Вт

Qp= , вар

ХХ

-

+

30%

-

+

100%

-

+

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]