Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма 5 наукової практики.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
216.06 Кб
Скачать

Методичні рекомендації щодо проходження науково-виробничої практики

Оскільки проходження науково-виробничої практики суттєво відрізняється в організаційному плані від проведення занять в аудиторіях інституту, магістрант має підійти до процесу отримання практичних навичок діяльності з максимальною серйозністю і зацікавленістю.

Для успішного виконання всіх завдань та досягнення цілей проходження практики, магістрант має навчитись самостійно організовувати свою діяльність. Для цього магістрантові рекомендується в першу чергу уважно ознайомитись з програмою та методичними рекомендаціями щодо проходження практики.

Перед вибуттям на практику магістрант має відвідати установчу конференцію, де з’ясувати для себе всі незрозумілі питання та отримати методичне забезпечення. Обов’язково необхідно зустрітись з керівником по практиці від інституту, узгодити з ним індивідуальне завдання та отримати практичні рекомендації щодо його виконання: обсяг матеріалу, структура виконання завдання, перелік таблиць, схем, рисунків, діаграм, що мають бути подані для наочності отриманих результатів. Магістрант має обговорити з керівником по практиці від інституту можливість отримання консультацій під час знаходження на підприємстві (номер телефону викладача, графік консультацій, час відвідування керівником магістранта на підприємстві, тощо).

Під час підготовки до написання звіту магістрант має використовувати необхідні джерела, в першу чергу ті, яких немає в бібліотеці інституту, а є на підприємстві: нормативи, описи, статутні документи, інструкції тощо. Перелік використовуваних джерел має бути максимально коротким. Використовувати необхідно тільки ті джерела, що містять інформацію, необхідну для виконання загальних та індивідуального завдань.

На підприємстві магістранту необхідно встановити робочі стосунки з керівником по практиці від бази практики, ознайомити його з обов’язками керівника по практиці від бази практики та нагадати про недопущення виконання магістрантом завдань, які не стосуються програми проходження практики.

Для виконання всіх завдань практики магістрант має отримати від працівників підприємства всю необхідну інформацію, а в разі необхідності – і консультації.

На протязі перебування на практиці магістрант має вести щоденник з практики, куди записується вся його діяльність на підприємстві, заносяться рекомендації по покращенню діяльності підприємства. Щоденник обов’язково має містити підпис керівника по практиці від підприємства та керівника підприємства. Крім того магістрант має отримати від підприємства характеристику.

Всі документи: щоденник, характеристику та Звіт з практики магістрант подає на кафедральну комісію до захисту Звіту з практики.

Вимоги до звіту з практики Структура звіту

Структура Звіту з практики формується магістрантом самостійно. Це є одним із завдань проходження практики, що має на меті продемонструвати вміння магістранта використовувати наукову методологію для узагальнення та оформлення зібраної інформації.