Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відокремлений підрозділ Національного Аграрного....docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
305.93 Кб
Скачать

Розділ №5. Заява про екологічні наслідки діяльності.

Заява про екологічні наслідки діяльності повинна містити відомості про:

а) заплановану діяльність, мету і шляхи її здійснення;

б) суттєві фактори, що впливають чи можуть впливати на стан навколишнього природного середовища з урахуванням можливості виникнення надзвичайних екологічних ситуацій;

в) кількісні та якісні показники оцінки рівнів екологічного ризику запланованої діяльності, а також заходи, що гарантують впровадження діяльності відповідно до екологічних стандартів і нормативів;

г) інформування громадськості щодо запланованої діяльності, її мету і шляхи її здійснення.[10]

Після проведення низки аналізів ми виявили що землі Запорізької області на данному підприємстві мають оптимальне співвідношення між орними землями і загальною площею господарства і не перевищують нормативно-допустимі вимоги Південного степу.

Також ми дізналися що данні землі є екологічно стійкими угіддями. За отриманими данними у Запорізькій області розораність території становить 17. Цей показник є відсутнім, а характер ерозійної небезпеки у співвідношенні площ між ріллею і стабільними угіддями є відсутнім.

За ступенем ураженості негативними екзогенними процесами землі Запорізької області мають середній ступінь ураженості. Також ми склали еколого- агрохімічний паспорт данної області. За отриманими данними грунт (чорнозем звичайний, важко суглинковий) має агрохімічну оцінку –1149,43 бала, а еколого агрохімічна оцінка становить –89,96 бала.

Також ми вирахували плату за забруднення грунтів для данного падприемства, вона становить 951552000000 грн. За проведеними розрахунками сумарний показник хімічного забруднення ґрунтів Запорізької області становить Zc=23.29.

Літературні джерела.

  1. http://uk.wikipedia.org

  2. http://npo.vo.uz

  3. http://www.zdn.gov.ua

  4. http://www.experts.in.ua

  5. http://www.agromage.com

  6. http://www.geograf.com.ua

  7. http://uk.wikipedia.org

  8. Іщук С.І. Розміщення продуктивних сил (теоретико-методологічні основи). - К.: Українсько-Фінський інститут менеджменту і бізнесу, 1997. - 88 с.

  9. «Довідник по захисту рослин» За редакціею академіка Української академії аграрних наук М. П. Лісового.

  10. http://www.expertise.com.ua

  11. Рідей Н. М., Строкаль В. П., Рибалко Ю. В. «Екологічна оцінка агробіоценозів: теорія, методика, практика »