Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
5 курс ПН.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
113.15 Кб
Скачать

Критерії оцінок (умови диференційованого заліку)

«Відмінно» ставиться за повне і сумлінне виконання студентом програми педагогічної практики; проведення занять на високому науковому й організаційно-методичному рівні; застосування оптимальних методів навчання, виховання та прийомів активізації пізнавальної діяльності студентів, з урахуванням їх індивідуальних особливостей; виявлення глибоких знань психолого-педагогічної теорії, методики викладання, методів педагогічних досліджень, прояв педагогічного такту та творчої самостійності при підготовці та проведенні занять, естетичне оформлення звітної документації.

«Добре» ставиться, якщо студент успішно виконав програму педагогічної практики; заняття провів на достатньому науковому й організаційно-методичному рівні; виявив знання психолого-педагогічної теорії, проявив ініціативу і самостійність у підборі матеріалу, але недостатньо ефективно використовував окремі методи і прийоми навчання для активізації студентів, в оформленні звітної документації є незначні помилки.

«Задовільно» ставиться, якщо студент у цілому виконав програму педагогічної практики, але в реалізації освітньо-виховних і розвиваючих завдань допустив помилки: неефективно застосував методи і прийоми навчання; не завжди зміг встановити контакт з аудиторією, не врахував індивідуальних особливостей студентів; при аналізі занять і заходів не побачив своїх помилок, в оформленні звітної документації є помилки.

«Незадовільно» ставиться за невиконання студентом програми педагогічної практики; в навчальному процесі він не реалізував освітні, виховні і розвиваючі завдання, допустив серйозні помилки при проведенні занять; в оформленні звітної документації є суттєві помилки.

Література:

  1. Методы социальной психологии /Под ред. Е.С. Кузьмина, В.Е. Семенова. - Л.: Изд-во ЛГУ, 1977.-174 с.

  2. Педагогическая практика: учебное пособие для студентов пединститутов. /Под ред. В.К. Розова. – М.: Просвещение. – 1984.-160 с.

  3. Петровский А.В., Шпалинский В.В. Социальная психология коллектива. Учебное пособие для пединститутов. – М.: Просвещение, 1978. С. 74-127.

  4. Психологическая терапия коллектива. /Под ред. А.В. Петровского. – М.: Педагогика. 1979. – 240 с.

  5. Общая психология. /Под ред. В.В. Богословского и др. – М.: Просвещение. 1984. – С. 118-128.

  6. Социальная психология. /Под ред. А.В. Петровского. – М.: Просвещение. 1987. – 224 с.

  7. Н.М. Токарева. Методичні рекомендації з вивчення курсу “Соціальна психологія”. Кривий Ріг. Видавничий відділ КДПУ. 1999. – С.44-45.