Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
5 курс ПН.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
113.15 Кб
Скачать

3. База практики

3.1. Педагогічна практика студентів проводиться на базі вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації за профілем, відповідного профілю підготовки у вузі (комп’ютерні технології).

3.2. Матеріально-технічна база навчальних закладів повинна відповідати сучасним вимогам і забезпечувати виконання навчальної програми.

4.Організація та керівництво практикою

    1. Створення у вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації умов, що забезпечують надання методичної допомоги студентам для успішного засвоєння необхідних майбутньому викладачу комп’ютерних дисциплін професійних умінь та навичок.

    2. Керівництво педагогічною практикою студентів V курсу здійснюють викладачі кафедри ІПМП і кафедри ІАСУ , які забезпечують необхідну поточну методичну допомогу студентам, контролюють хід практики та оцінюють педагогічну діяльність студентів.

    3. Викладачі кафедр закріплюються за окремою групою студентів і виконують функції групових керівників, методистів з методики професійного навчання, методистів з питань організації урочної та позаурочної виховної роботи та методистів з психології, консультантів з фахових дисциплін.

Керівник практики від вищого навчального закладу:

  • перед початком практики контролює підготовленість баз практики;

  • забезпечує проведення всіх організаційних заходів перед виходом студентів на практику (інструктаж про порядок проходження практики та з техніки безпеки, надання студентам необхідної консультації щодо оформлення звітної документації тощо);

  • контролює виконання студентами-практикантами правил внутрішнього трудового розпорядку, організовує ведення журналу-обліку відвідування та проведених залікових уроків і виховних заходів;

  • по закінченню практики у складі комісії приймає заліки з практики;

  • звітує на засіданні кафедри про результати проведення практики.

    1. Для проведення виховної роботи студент закріплюється за певною групою в якості класного керівника (куратора).

    2. Для здійснення навчально-виробничої роботи студент у закріпленій групі проводить заняття з основ інформатики, обчислювальної техніки, комп’ютерних технологій тощо.

    3. Викладач комп’ютерних дисциплін:

  • знайомить студентів з програмами з комп’ютерних дисциплін та перспективно-тематичними планами;

  • надає методичну допомогу при складані планів-конспектів занять;

  • допускає студентів до проведення занять лише після узгодження з ним плану-конспекту заняття та наявності необхідного дидактичного забезпечення;

  • організовує обговорення проведеного заняття студентами.

    1. По закінченню педагогічної практики викладач комп’ютерних дисциплін разом з класним керівником (куратором) групи, за якою закріплений студент, складають характеристику на студента-практиканта, оцінюють його педагогічну практику.

  1. Обов’язки студента

    1. Студент зобов’язаний бути на педагогічній практиці щодня.

    2. Студент працює у відповідності з режимом роботи вищого навчального закладу І-ІІ рівня акредитації.

    3. Студент зобов’язаний спланувати роботу на період практики протягом першого тижня.

    4. Проводити заняття, виховні заходи лише за наявності затвердженого (методистом, викладачем чи класним керівником) плану-конспекту.

    5. Щоденно мати індивідуальний план, щоденник педагогічної практики.

    6. Постійно вести записи у щоденнику педагогічної практики.

    7. На підсумкову педагогічну раду в навчальному закладі (базі практики) студент зобов’язаний представити повністю оформлену звітну документацію.