Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
5 курс ПН.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
113.15 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ДВНЗ «Криворізький національний університет»

Робоча програма

з педагогічної практики

для спеціальності 7.01010401, 8.01010401 «Професійне навчання. Комп’ютерні технології»

Факультет інформаційних технологій Кафедра інженерної педагогіки та мовної підготовки

Форма

навчання

Курс

Семестр

Лекції (год.)

Практичні заняття (год.)

Лабораторні заняття (год.)

Самостійна робота (год.)

Всього

годин

Іспит

(семестр)

Залік

(семестр)

Денна

5

10

162

Дифзал.

Робоча програма складена на основі ОПП підготовки спеціалістів та магістрів галузевого стандарту вищої освіти МОН України

Робочу програму склала: доц. Тарасова О.В.

викл. Сулима Т.С.

Кривий Ріг

2012

ВСТУП

Реформування сучасної освіти України передбачає зміни у різних напрямах і рівнях освіти, зокрема йдеться про підготовку інженерів-педагогів фахівців у вищій школі.

Аксіоматичним є положення про безпосередній вплив педагогічних практик на ефективність підготовки майбутніх інженерів-педагогів.

Сучасні вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації гостро відчувають потребу у висококваліфікованих викладачах комп’ютерних та спеціальних дисциплін. Задоволення цієї потреби пов’язане з успішним розв’язанням двох проблем:

  1. Систематична увага до вдосконалення теоретичної і практичної підготовки майбутніх інженерів - педагогів в умовах навчально-виховного процесу університету.

  2. Пошук шляхів удосконалення змісту і організації проведення виробничих педагогічних практик.

Педагогічна практика студентів V курсу є продовженням теоретичної підготовки майбутніх педагогів, сприяє набуттю студентами професійних педагогічних умінь та навичок і здійснюється у вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації.

1.Мета та зміст практики

    1. Педагогічна практика на п’ятому курсі є логічним продовженням практики на ІV курсі і проводиться у Х семестрі.

Метою практики є: формування професійних умінь та особистісних якостей майбутньої педагогічної направленості та на їх основі оволодіння студентами всіма видами професійної діяльності на рівні, що відповідає кваліфікації «Інженер-педагог з комп’ютерних технологій»; закріплення теоретичних знань з питань професійної педагогіки і психології, фізіології та методики професійного навчання та формування практичних професійних умінь та навичок, необхідних для навчально-виховної діяльності викладачів комп’ютерних та спеціальних дисциплін.

1.2. Студенти повинні уважно спостерігати за специфікою навчально-виробничого та виховного процесів підготовки спеціалістів у вищому навчальному закладі І-ІІ рівня акредитації і особливостями роботи викладачів комп’ютерних та спеціальних дисциплін.

1.3. Тривалість і терміни проведення практики визначені навчальним планом.

2. Завдання практики

2.1. Ознайомлення студентів у конкретному вищому навчальному закладі І-ІІ рівня акредитації із змістом та структурою навчально-виробничого та виховного процесу.

2.2. Поглиблення й удосконалення теоретичних знань і практичних умінь з дисциплін психолого-педагогічного, професійного циклу та з методики професійного навчання, сформованих у процесі навчання, подальше їхнє вдосконалювання в різних видах діяльності.

2.3. Розвиток особистісних якостей, необхідних інженеру-педагогу в його професійній діяльності.

2.4. Формування професійних умінь і навичок (комунікативних, організаторських, діагностичних, проектувальних, дидактичних, аналітичних).

2.5. Освоєння сучасних психолого-педагогічних технологій дослідження колективу (проведення соціометричного обстеження колективу групи).