Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
З.З..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
302.08 Кб
Скачать

Методичні рекомендації до індивідуальної роботи

Індивідуальна робота виконується у формі рефератів, презентацій та ілюстративних матеріалів у електронній формі, ілюстративних альбомів на паперових носіях та настінних переносних таблиць, що ілюструють та унаочнюють окремі питання курсу. Форма індивідуальної роботи визначається викладачем із урахуванням уподобань та можливостей студентів. За увесь курс студент виконує один індивідуальний навчальний проект. За індивідуальну роботу студент може одержати до 20 балів.

Реферат повинен мати обсяг 8-10 сторінок рукописного тексту на аркушах формату А-4, переплетених або поданих у файловій папці. У рефераті мають бути представлені такі структурні елементи: титульна сторінка, оформлена за стандартними вимогами; план із 3-5 пунктів; короткий вступ (до півсторінки) із обґрунтуванням структури реферату; основна частина; короткі висновки (до півсторінки) та список літератури не менше 6-8 найменувань.

За виконання реферату передбачено від 0 до 8 балів. Якщо студент подав роботу передбаченого об’єму, правильно оформлену, із повним розкриттям сутності проблеми, вона заслуговує на 6 балів. При невеликих недоліках оформлення або упущенні незначних деталей змісту теми виставляється 5 балів. При неповному розкритті проблеми та недостатньому обсязі оцінка знижується до 3 – 4 балів. Якщо подана робота коротка, розкриває лише деякі аспекти теми, відсутні необхідні структурні частини, використано 1-2 літературних джерела, реферат оцінюється в 1 - 2 бали.

За реферат студент може одержати від 0 до 8 балів. Якщо робота має обсяг 8-10 сторінок, список літератури становить 8-10 найменувань, містить необхідні ілюстрації, тема розкрита повністю, оформлення акуратне, робота написана грамотно, науковою мовою, реферат заслуговує на 8 балів. При невиконанні зазначених вимог кількість балів за реферат знижується.

Електронні презентації мають містити 18-20 сторінок та відображати основні поняття, класифікації та закономірності заданої теми. Обов’язковим є ілюстративний матеріал: фотознімки, картини, схеми, таблиці, схеми тощо.

За підготовку електронних презентацій та комплектів наочності на паперових носіях можна одержати до 12 балів.

Оцінювання електронних презентацій: 0 балів – робота не виконана; 1-3 бали – представлена презентація до 5 сторінок із помилками у змісті або з інформацією, що не повністю відповідає темі, неадекватний ілюстративний матеріал; 4-7 балів - презентація включає 6-10 сторінок, є помилки у змісті, нерепрезентативний або недостатній ілюстративний матеріал; 8-10 балів – у презентації 11-16 сторінок, можливі незначні помилки у змісті та неістотні недоліки у підборі та оформленні ілюстративного матеріалу; презентація включає 17-20 сторінок, можливі окремі незначні недоліки у підборі змісту та наочності до теми індивідуальної роботи.

Оцінювання комплектів наочності на паперових носіях: 0 балів – робота не виконана, 1-2 бали – представлена одна таблиця з помилками у змісті та неякісним оформленням; 3-5 балів – підготовлена одна таблиця належного змісту та оформлення; 6-8 балів – підготовлено дві таблиці належної якості; 8-12 балів – представлено три таблиці добре підібраного змісту та достатньої якості оформлення.