Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказання курсової роботи книжка 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
154.62 Кб
Скачать
  1. Зміст, струтктура та обсяг курсової роботи

Робота повинна мати чітку, логічну структуру з відповідними складовими елементами. До змісту включають: вступ, послідовно перелічені назви всіх розділів, підрозділів, висновки, назви додатків, список використаної літератури і номери сторінок, на яких всі перелічені елементи роботи розміщені.

У вступі розкривають актуальність теми, її значення з посиланням на літературні джерела, визначають мету і завдання дослідження, що вимагають вирішення.

Формулювання мети дослідження зазвичай роблять з врахуванням теми курсової роботи, а завдань – питань плану. Наприклад. В курсовій роботі за темою: «Державна власність: об’єктивна необхідність, сутність та основні моделі розвитку» зміст може виглядати так :

Вступ:

  1. Державна власність: сутність та об’єктивна необхідність збереження в ринковій економіці.

  2. Модель розвитку державної власності в ХХ ст.

  3. Трансформація відносин власності в Україні.

  4. Висновки.

Список літератури.

Мета роботи – всебічно вивчити державну власність як одну з об’єктивно необхідних та важливих форм власності в ринковій економіці, основні моделі її розвитку.

Завдання роботи :

  • довести об’єктивну необхідність та розкрити сутність державної власності на засоби виробництва;

  • описати основні моделі розвитку даної форми власності в ХХ столітті;

  • проаналізувати процес трансформації відносин власності в Україні за сучасних умов.

Основна частина роботи передбачає глибоке і всебічне висвітлення головних проблем теми. Вона поділяється на ряд розділів, що можуть у свою чергу, підрозділятися на підрозділи.

Перший з них присвячується дослідженню теоретико-методологічних аспектів теми, а інші – питанню аналізу досліджуваної проблеми, обгруноуванню пропозицій та висновків щодо їх вирішення. При цьому важливо показати, як висвітлюється дана проблема в економічній літературі, викласти різні погляди і детально проаналізувати їх. Теоретичні аспекти повинні доповнюватись статистичними та фактичними даними про функціонування національних економік, в першу чергу – економіки України.

У висновках необхідно стисло підсумувати результати досліджуваної проблеми, зробити теоретичні висновки і практичні рекомендації, виходячи зі змісту роботи.

Приступати до написання тексту курсової роботи треба лише при наявності підготовчого матеріалу. Виклад повинен бути логічним і послідовним, у чіткій відповідності з планом роботи. Це дозволить виключити усякого роду повтори і відхилення від теми, дасть можливість уникнути складних слів і виразів, а неточні формулювання замінити чіткішими. Необхідно уникати побудови занадто великих речень, що займають половину сторінки і більше. Треба прагнути до стислості та точності викладання змісту питань.

При використанні фактичного, цифрового матеріалу варто уникати надмірного накопичення фактів. Статистичних даних може бути трохи, але вони повинні бути вагомими, переконливими, та проаналізованими.

Виконувати роботу потрібно самостійно, уникаючи механічного переписування підручників, брошур або статей із часописів. Інакше в тексті обов’язково з’явиться стилістичний різнобій, а окремі положення стануть суперечити одне одному.

Обсяг курсової роботи25-30 сторінок стандартного формату. Приблизний обсяг структурних складових тексту курсової роботи такий: вступ – 1-2 сторінки, основна частина – 17-20 сторінок, висновки – 2-3 сторінки.

Наприкінці роботи залшають чисті сторінки для висновків рецензента.

У кінці роботи потрібно поставити підпис, вказати дату виконання роботи.