Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РО...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
88.58 Кб
Скачать

13

Мета і задач1 курсової роботи

Орієнтуючись на задачі при вивченні циклу нормативних і професійно-орієнтованих дисциплін за спеціальністю 5.050111 „Бухгалтерський облік” з дисципліни „Економічний аналіз” навчальним планом передбачено написання курсової роботи.

В курсовій роботі необхідно показати вміння глибоко всебічно досліджувати поставлені питання, робити обґрунтовані висновки і надавати конкретні пропозиції.

Метою виконання курсової роботи є:

  • закріплення теоретичних і практичних знань в галузі економіки, а також уміння застосовувати їх при вирішенні конкретних практичних завдань;

  • глибоке та всебічне вивчення наукової та нормативної літератури;

  • опанування навичками самостійного логічного мислення;

  • визначення рівня й глибини засвоєння студентом даної дисципліни.

В процесі розробки та виконання курсової роботи студент показує своє вміння використовувати знання, одержані при вивченні курсу, а також тісно пов'язаних з ними дисциплін: економіки підприємств, економічної статистики, бухгалтерського обліку та ін.

В роботі повинно бути відображено сучасне становище економіки щодо даної проблеми, фактори, які впливають на неї та визначені шляхи і заходи, спрямовані на покращення стану (на найближчу перспективу) з питання, яке досліджується.

При виконанні курсової роботи необхідно використовувати як загальнонаукові методи теоретичного узагальнення факторів, так і специфічні методи економічного дослідження (статистичні та економіко-математичні).

ЗМІСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Курсова робота повинна включати наступні розділи:

Вступ

В цій частині роботи необхідно розкрити народногосподарське значення обраної теми, пов'язати її з важливими рішеннями уряду щодо даного питання, показати актуальність теми, сформулювати основні завдання курсової роботи.

Об'єм вступу не повинен перевищувати 3 сторінки.

Розділ І. Основні теоретичні положення, які розкривають суть обраної теми.

В цьому розділі студенти показують своє вміння узагальнювати теоретичний матеріал з обраної теми, монографії, матеріали періодичної преси, законодавчі і нормативні документи.

При викладенні різних точок зору з того чи іншого питання, студент повинен чітко визначити свою позицію. В даному розділі також може розглядатися питання методичного і методологічного аспекту.

Об'єм першого розділу - 6-7 сторінок.

Розділ іі. Економіко-аналітична характеристика досліджуваної проблеми.

У другому розділі відповідно до поставлених завдань аналізується досліджувана проблема, а також можливості її реалізації на практиці. Для цього насамперед наводиться аналітичний матеріал з проблеми. На основі його обробки та узагальнення студент повинен виявити і відобразити сучасні тенденції, характер впливу зовнішніх та внутрішніх чинників на досліджувану проблему.

Об'єм другого розділу 9-10 сторінок.

Розділ ІІІ. Шляхи покращення основних економічних показників, охоплених обраною темою.

У третьому розділі обґрунтовуються висновки та рекомендації щодо практичного використання результатів дослідження, вказуються недоліки, виявляються резерви подальшого підвищення ефективності.

Об'єм третього розділу 4-5 сторінок.

Розділ IV. Розрахунково-аналітична частина

На основі вихідних даних згідно з обраною темою (ДОДАТОК А) необхідно:

  • в завдання згідно обраної теми внести відповідні економічні показники з форм звітності або попередніх завдань (ДОДАТОК Н );

  • зробити необхідні економічні розрахунки;

  • проаналізувати отримані дані;

  • зробити висновки і пропозиції щодо підвищення ефективності економічних процесів згідно тематики.

Висновки і пропозиції.

Логічним завершенням досліджень в роботі є висновки і пропозиції. Висновки повинні бути конкретними, аргументованими. Пропозиції щодо покращення становища справ повинні бути підтверджені відповідними розрахунками необхідних матеріальних, трудових і фінансових витрат.

Список використаної літератури.

В список літератури включаються тільки ті праці та джерела (в т.ч. електронні), на які є посилання в тексті. Використані літературні джерела повинні включати до 20 найменувань.

Вміння підібрати і узагальнити літературу допоможе студенту правильно скласти план роботи та сприяє розкриттю досліджуваних питань.

При підборі літератури необхідно використати рекомендації викладача за обраною дисципліною, керівника курсової роботи.

Обсяг — до двох сторінок.