Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказання курсової роботи книжка 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
154.62 Кб
Скачать
  1. Оцінювання і захист курсової роботи.

Рецензування і захист курсової роботи.

Курсова робота має бути подана на денне відділення в установлений термін, де вона реєструється та передається керівнику для рецензування.

Зареєстрована курсова робота проходить рецензування протягом 5 днів з моменту її представлення. Рецензія складається у письмовій формі. У ній відзначаються позитивні та негативні моменти роботи. Зауваження, що відзначені рецензентом, усуваються студентом шляхом вивчення додаткових матеріалів, внесенням змін у текст роботи. Після рецензування студент знайомиться з зауваженнями і готується до усного захисту.

Якщо курсова робота після рецензування повертається студенту на доопрацювання, то необхідно зберегти перший варіант рецензії на час захисту.

Захист курсової роботи – завершальний етап. Під час підготовки до захисту курсової роботи студенту необхідно ознайомитись з відгуком викладача – рецензента. Відповідно до наказу по навчальному закладу захист курсової роботи проводиться комісією в складі двох-трьох викладачів кафедри економіки та права.

На захисті студент у виступі коротко викладає зміст виконаної курсової роботи, дає відповідь на запитання членів комісії. За результатами захисту та з врахуванням якості виконання курсової роботи виставляється оцінка, яку записують до екзаменаційної відомості і залікової книжки студента.

Курсові роботи зберігаються в архіві протягом трьох років. Після закінчення зазначеного терміну курсові роботи знищуються, про що складається відповідний документ (акт).

    1. Критерії оцінки курсової роботи

Курсова робота оцінюється за чотирьохбальною системою та такими критеріями:

Відмінно” – оцінюється робота, в якій досить повно та послідовно розкрито зміст теми, творчо, самостійно досліджено проблеми. Проаналізоване широке коло фактичних даних та матеріалів. Під час захисту роботи студентом давались правильні, чіткі та конкретні відповіді.

Добре” – оцінюється робота, в якій зміст розкрито на достатньому творчому рівні, досить глибоко розглянуто окремі питання плану, зібрано та праналізовано фактичний матеріал. Однак, в роботі мають місце окремі неточності, незначні помилки, є порушення стандартів оформлення курсової роботи. Відповіді під час захисту не завжди були правильні.

„Задовільно” – оцінюється робота в якій неповно розкрито зміст, поверхово розглядаються основні проблеми, відсутні статистичні дані або немає їх аналізу, допущені порушення стандартів оформлення курсової роботи, є граматичні та стилістичні помилки в тексті. При цьому під час захисту студент продемонстрував знання основних проблем теми.

Не задовільно” – оцінюється робота, в якій допущені суттєві помилки при викладенні програмного матеріалу, використано доволі вузьке коло літературних джерел, практично не наводяться фактичні і статистичні дані, відсутній їх аналіз. Під час захисту не виділені головні моменти теми, давалися невірні відповіді на додаткові запитання.

Позитивна оцінка, що визначена комісією, остаточна. Студентам, що одержали оцінку „незадовільно”, встановлюється новий термін для виконання роботи.

Найкращі курсові роботи можуть бути рекомендованими до участі у конкурсах студентських наукових робіт, студентських конфереціях.

Додаток 1