Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ustatkuvannya.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
157.7 Кб
Скачать

7 Питання Прилади ручного і автоматичного захисту

Виділяють такі прилади управління:

Рубильники призначанні для неавтоматичного нечастого закиння і розмикання електричного кола постійного та зміного струму частотою 50Гц і напругою до 500 В.Рубильник виготовляють з одно- , двох-, трьох і багатополюсними розривними контактами і пружинами.Приймач електроенергії підєднують доклем рухомих контактів, а дроти електричного живлення- до клем нерухомих контактів.

Пакетні перемикачі і вимикачі призначені для ввімкнення і вимкнення одно-і трьох фазних приймачів струму і складаються із механізму перемикання ,рукоятки і контактної фази. По виконанню пакетні вимикачі серії ПВ і перемикачі серії ПП бувають відкритими,

Захищими і герметичними.В залежності від величини допустимого струму ПВ і ПП поділяю на девять величин і розраховані на струми в межах від 4 до 400А.

Кулачкові теплостійкі перемикачі призначені для зміни схеми включення нагрівних елементів в теплових апаратах. Перемикач має алюміівий корпус, всередині якого розміщений шпиндельз кулачками , рухомі нерухомі контакти і фіксуючий пристрії.

Штепсильні розйоми використовуються для підєднання до електромережі переносних і інших рухомих механізмів чи електотеплових апаратів. Складаються з вилки і розетки. Також штепсельних розломах передбачено підєднання заземлюючих чи нульових дротів для захисту людини від враження електричним струмом при порушені ізоляції струмоприймальних частин машин чи елекротеплових апаратів.

Апарати захисту

Плавкі запобіжники- використовуються для захисту від короткого замикання.Вони ширико використовуються в мережі що живлять апарати потужністю до 100 квт. Основний робочий елемент запобіжника вставка з легкоплавного матерілу який при проходжені струму плавиться і розриває електричне коло.Цю запобіжники поділяються на запобіжники з гвинтовою різьбою(випускаються на малі струми від 1 до 25 А);

Трубчастий запобіжник із пласких контактних ножів , з’єднаних плавкою основою і розміщених в ізоляціїнії трубці.

Основою теплового реле є біметалеві пластини що мають властивість згинатися при нагрівані і розмикати електричне коло.

Автоматичні вимикачі призначені для нечастиз вимикань і розмикань електричних приймачів в ручну а також для автоматичного вимкнення їх при виникнині в електромережах перевантажень. Автоматичні вимикачі можуть бути з електромагнітними і тепловими розшеплювачами, а також комбінованими. Розміщення електричного кола в них проходить під дією котушки чи біметалевої пластини.

8 Питання мв-35

МВ-35 призначена для механізації збивання різних видів тіста

Машина складається із корпусу , механізму підйому бака , бака приводного механізму. Привод складається з двигуна, клинопасової передачі, варіатора швидкостей, зубчастої передачі та редуктора, н борвії стінці встановлена панель управління

Правила експлуатаці та техніки безпеки. Бак встановлюється і закріпляється на кронштейні збивального механізму потім на вал встоновлється потрібний збивальний механізм, потім завантажуються продукти, після включення двигуна, встановлють потрібну швидкість збивача, регулювання видкості можна проводити тільки піл час роботи. Після завершення роботи машину виключають , опк\ускають кронштейн з бако вниз і знімають бак з машини, потім знімають збивач, проводять санітару обробку збивача та всіх робочих деталей машини.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]