Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ustatkuvannya.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
157.7 Кб
Скачать

1 Питання класифікація торгово-технічного обладнання

В залежності від призначення і виду оброблювальних продуктів , машини підприємств гром. харчування можна поділити на декілька груп

1)Машини для обробки картоплі та овочів(очисні сортувальні , мийні ,різальні та ін.)

2.Машини для обробки мяса та риби(м’ясорубки, фаршмішалки та ін.)

3.Машини для обробки борошна та тіста(взбивальні ,тістомісильні та ін.)

4.Машини для нарізки хліба та гастрономічних продуктів(хліборізка,ковбасорізка, та ін.)

5.Універсальні приводи-с комплектом змінних виробничих машин)

6.Машинии для миття столової посуди та приборів

7.Підйомно-транспортні машини

Устаткування дозволяє покращити якість виготовлених продуктів та при швидчити роботу підприємств громадського харчування. Устаткування дозволяє зменшити або повність замінити людську працю.

4 Питання Рухоме зєднання

Рухоме з'єднання, це з'єднання, що допускає вільне взаємне зміщення з'єднувальних елементів без деформування і порушення цілісності зв'язків за певним числом ступеней свободи. До рухомих з'єднань відносяться:

  • шарніри — з'єднання, що забезпечують взаємне обертання деталей навколо спільної осі або точки з одним, двома чи трьома ступенями свободи обертального руху;

  • гвинтова передача — з'єднання ходового гвинта і гайки, що перетворює обертовий рух у лінійний осьовий;

  • підшипникові вузли — з'єднання для забезпечення обертального руху валів та коліс;

  • з'єднання у напрямних для забезпечення руху у поступальних кінематичних парах (напрямні супортів металорізальних верстатів);

5 Питання Електроприводи

Електроприводам називають машинний пристрій, що використовується для приведення в рух машини та пристроїв. Він складається з електричного двигуна , передаточного механізму і пульта управління . На підприємствах громадського харчування найбільш розповсюдженими є двигуни розраховані на напругу 380/220В.

Зараз на підприємствах громадського харчування широко використовуються універсальні приводи, що здатні почергово приводити в дію різні встановлені змінні робочі механізми. Виділяють два види універсальних приводів:

1)Загального призначення , які використовуються в декількох цехах(ПУ-0,6 П-11)

2)спеціального призначення , які використовуються тільки в одному цеху(ПХ-0,6 ПГ-0,6 ПМ-1,1)

Всі універсальні приводи мають буквине позначення. Де перша буква (П) позначає - привід , а друга по назві цеху в якому використовується М- мясний, Х-холодильний, Г-гарячий, У-універсальний

На приводи загального призначення встановлюються змінні механізми, які такох мають буквине позначення .

6 Питання мим-105

Мясорубка МИМ-105 складаються корпуса, камери обробки, пристрою завантаження, шнека ,приводного механізму, і кнопкового управління. Приводний механізм представляє собою редуктор з’єднаний з електродвигуном клинопасовою передачею. Робочими органами м’ясорубки є ножі і решітки. Мясорубка встановлюється на підлозі.

Правила експлуатації та техніка безпеки. Перед початку роботи перевіряють надійність закріплення м’ясорубки, завантажувати продукти потрібно шматочками масою 50-200 г. проштовхування продуктів потрібно проводити спеціальним деревяним товкачиком, подача продуктів повинна бути рівномірною, забороняється щоб м’ясорубка працювала в холосту, Забороняється працювати із м’ясорубкою, без захісного кільця і залишати машини без нагляду.

Після завершення роботи виключають і розбиають, для очищення залишкі мяса і риби використовують спеціальний гачок, всі деталі очищують від залишків мяса, промивають гарячою водою і просушують.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]