Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
майже всі.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
811.52 Кб
Скачать
  1. Основні положення конституційного проекту „Начерки конституції Республіки” Георгія Андрузького.

Один із членів Кирило-Мефодіївського товариства Г . Андрузький під впливом М. Гулака розробив «Начерки Конституції Республіки».

Ним було розроблено три проекти конституції. Перші два були написані у 1846-1847 рр.. Погляди автора еволюціонували від обмеження до заміни монархічної форми влади. Третій вид проекту був вилучений у Андрузького під час обшуку на заслані в Петрозаводську у березні 1850р. За структурою та змістом текст проекту перегукувався з народницькими концепціями. Головна увага приділялася питанням місцевого самоврядування. Основною адміністративною одиницею держави був штат. Автор проекту назвав сім штатів які мали творити конфедеративну державу: 1) Україна з Чорномор’ям, Галичиною та Кримом. 2) Польща з Познанню, Литвою та Жмудю. 3) Бессарабія з Молдавією і Валахією. 4) Остезея. 5) Сербія. 6) Болгарія. 7) Дон. Штати поділено на області, області – округи, округи – общини. Вищою посадовою особою штату був президент. Нагляд за його діяльністю здійснював прокурор.

Найбільша увага у проекті приділялася організації влади в основній одиниці місцевого самоврядування – общині. Вищим органом влади була управа. До її компетенції належали розпорядчі, виконавчі та судові функції. Очолював управу голова. Призначався на посаду окружним правлінням на невизначений термін, мав бути не молодше 40 років, неодруженим і не судимим. В його обов’язки входило виконання розпоряджень прийнятих вищестоящими органами влади штату, питання сплати податків, нагляд за дотриманням правопорядку і законності, видача паспортів, ніс повну відповідальність за стан в общині. З метою виконання рішень прийнятих управою у кожній общині, на думку автора проекту, повинна бути громадська каса. З неї виплачувалася заробітна плата усім посадовим особам, вчителям, священику, фінансувалося навчання дітей-сиріт.

В області влада мала організовуватися наступним чином: окружна палата – наділена законодавчими та судовими повноваженнями, очолював окружний, складалася з депутатів округу, думи і ради, розглядала цивільні спори між жителями округу, кримінальні справи за які передбачалося покарання на строк не більше одного року, окружне правління – наділена виконавчими повноваженнями, очолював окружний начальник.

Ідеї організації Слов’янської конфедеративної держави за принципом штатів запозичена з історії США.

Проект конституції Г.Андрузького це значний крок вперед у розвитку ідей конституціоналізму, зокрема в питаннях організації місцевого самоврядування.

  1. Поняття і співвідношення свободи народу і свободи людини в поглядах м.Драгоманова.

В українській політико-правовій думці значний внесок у теорію прав людини свого часу зробив визначний вчений і мислитель Михайло Драгоманов (1841-1895). Це про нього Петро Струве в 1905 році писав, що саме він, М. Драгоманов, був першим серед вітчизняних (в оригінальному тексті – "русских") публіцистів, який "/.../ відкрив вітчизняному громадянству сутність європейського конституціоналізму, особливо щодо прав особи /.../"69. Своєрідним вінцем праці М. Драгоманова над проблемою "прав людини" без перебільшення можна вважати його конституційний проект "Вольный союз – Вільна спілка. Проект основания Устава украинского общества", який побачив світ у 1884 році в Женеві (Швейцарія). До прав "людини і громадянина" автор конституційного проекту зараховує недоторканність "тіла для ганьблячих покарань" і смертної кари, недоторканність особи, недоторканність житла, таємницю листування і телеграфних повідомлень, свободу вибору місця проживання та роду занять, свободу зборів, право на об’єднання громадян, право на носіння зброї, право на опір незаконним діям чиновників, рівність усіх перед законом (в тому числі в обов’язках) недоторканість національної мови у приватному та суспільному житті тощо. При цьому М. Драгоманов вважав, що права людини не можуть бути скасовані чи обмежені жодною постановою чи законом, окрім випадків обмежень, "/.../ які можуть бути встановлені в законодавчому порядку на час зовнішньої війни. Але, навіть і в цьому випадку, особи, які не належать до армії і флоту, не можуть бути засуджені військовим судом"70.