Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Samostiyni_roboti.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
252.93 Кб
Скачать

Контроль за дотриманням Порядку заняття торговельною діяльністю і правил торговельного обслуговування населення

Згідно Постанови КМУ від 8 лютого 1995 р. №108 «Про порядок зайняття торговельною діяльністю і правил торговельного обслуговування населення»:

1. Контроль за дотриманням цього Порядку і правил здійснюється службовими особами органів державної виконавчої влади у межах їхньої компетенції та в установленому порядку.

2. Книга відгуків і пропозицій установленого зразка повинна знаходитись у торговельному залі на видному та доступному для покупців місці. Господарюючі суб’єкти зобов’язані обладнати в торговельному залі на видному місці «Куточок покупця», де вміщується інформація для покупців, а також цей порядок і правила.

3. Контрольна перевірка дотримання цього Порядку і правил проводиться службовою особою відповідного органу з пред’явленням посвідчення та в присутності особи , що здійснює продаж товарів, і у разі можливості представника господарюючого суб'єкта.

Результати контрольної перевірки оформляються актом, один примірник якого залишається у господарюючого суб'єкта.

Особи, що допустили порушення цього Порядку і правил, зобов’язані дати письмове пояснення, яке додається до акта. У разі відмови підписати акт чи дати пояснення в акті робиться запис про те, що зазначені особи ознайомлені із змістом акта і від його підписання відмовилися.

Працівники господарюючого суб'єкта повинні створити умови для виконання робіт, пов’язані із контрольною перевіркою, та забезпечити здійснення заходів щодо усунення виявлених недоліків і порушень.

4. За порушення цього Порядку і правил працівники господарюючого суб'єкта несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

Самостійна робота № 10

Тема. Особливості банкрутства фізичних осіб

Заява про порушення справи про банкрутство громадянина-підприємця може бути подана в господарський суд громадяном-підприємцем, який є боржником, або його кредиторами. До заяви громадяна-підприємця про порушення справи про банкрутство може бути доданий план порушення його боргів, копії якого направляються кредиторам та іншим учасникам провадження у справі про банкрутство. За відсутності заперечень кредиторів господарський суд може затвердити план погашення боргів, що є підставою для зупинення провадження у справі про банкрутство на строк не більше 3 місяців.

План погашення боргів повинен включати:

1) строк його виконання;

2) розмір суми, яка щомісячно залишається боржнику громадянину-підприємцю та його членам сім’ї на споживання;

3) розмір суми, яка буде щомісячно направлятися на погашення вимог кредиторів.

Якщо в результаті виконання боржником плану погашення боргів вимоги кредиторів задоволенні у повному обсязі, провадження у справі про банкрутство припиняється.

Одночасно з прийняттям заяви про порушення справи про банкрутство громадянина-підприємця господарський суд накладає арешт на його майно за винятком майна, на яке згідно з цивільним процесуальним законодавством України не може бути звернено стягнення.

За заявою громадянина-підприємця господарський суд може відкласти розгляд справи про банкрутство не більше, ніж на 2 місяці для проведення громадянином-підприємцем розрахунків з кредиторами чи укладання мирової угоди.

Якщо в установлений строк громадянин-підприємець не подав доказів задоволення вимог кредиторів і в зазначений строк не укладено мирової угоди, господарський суд визнає громадянина-підприємця банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]