Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Samostiyni_roboti.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
252.93 Кб
Скачать

Самостійна робота № 8

Тема. Контроль за дотриманням Порядку заняття торговельною діяльністю і правил торговельного обслуговування населення.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 року №108 «Про Порядок зайняття торговельною діяльністю і правил торговельного обслуговування населення»:

  1. Контроль за дотриманням цього порядку і правил здійснюється службовими особами органів державної виконавчої влади у межах їхньої компетенції та в установленому порядку.

  2. Книга відгуків і пропозицій громадян установленого законодавством зразка повинна знаходитись у торговельному залі на видному та доступному для покупців місці. Господарюючі суб’єкти повинні обладнати в торговельному залі на видному місці «Куточок покупця», де вміщується інформація для покупців, а також цей порядок і правила.

  3. Контрольна перевірка дотримання цього Порядку і правил проводиться службовою особою відповідно органу з пред’явленням службового посвідчення та в присутності особи, що здійснює продаж товарів, і у разі можливості представника господарюючого суб'єкта, що перевіряється.

Результати контрольної перевірки оформляються актом, один примірник якого залишається у господарюючого суб'єкта.

Особи, що допустили порушення цього Порядку і правил, зобов’язані дати письмове пояснення, яке додається до акта. У разі відмови підписати акт чи дати пояснення в акті робиться запис про те, що зазначені особи ознайомлені із змістом акта і від його підписання відмовилися.

Працівники господарюючого суб'єкта повинні створити умови для виконання робіт, пов’язаних із контрольною перевіркою, та забезпечити здійснення заходів щодо усунення виявлених недоліків і порушень.

  1. За порушення цього Порядку і правил працівники господарюючого суб'єкта несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

Самостійна робота № 9

Тема. Недобросовісна реклама

Недобросовісна реклама – це реклама, яка вводить або може ввести в оману споживачів реклами, завдати шкоди особам, державі чи суспільству внаслідок неточності, недостовірності, двозначності, перебільшення, замовчування, порушення вимог щодо часу, місця і способу розповсюдження. Недобросовісна реклама забороняється. Відповідальність за недобросовісну рекламу несе винна сторона. Недобросовісною є реклама, що порушує загальні вимоги до неї, зокрема загальні обмеження щодо реклами.

Рекламу слід вважати такою, що вводить в оману, якщо вона викликає у споживачів сподівання, які рекламний товар не здатний задовольнити.

Згідно з ч. 1 ст. 27 ЗУ «Про рекламу» особи винні у порушенні законодавства про рекламу, несуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну та кримінальну відповідальність відповідно до закону. Відповідальність за порушення законодавства несуть:

  1. рекламодавці, винні:

  • у замовленні реклами продукції, виробництві та/або обіг якої заборонений законом;

  • у наданні недостовірної інформації виробнику реклами, необхідної для виробництва реклами;

  • у замовленні розповсюдження реклами, забороненої законом;

  • у недотриманні встановлених законом вимог щодо змісту реклами;

  • у порушенні порядку розповсюдження реклами, якщо реклама розповсюджується ними самостійно;

  1. виробники реклами, винні у порушенні прав третіх осіб при виготовленні реклами;

  2. розповсюджувачі реклами, винні у порушенні встановленого законодавством порядку розповсюдження та розміщення реклами.

Рекламодавець несе відповідальність за порушення законодавства про рекламу щодо змісту інформації, яка подається для створення реклами. Виробник реклами відповідає за порушення законодавства про рекламу стосовно її оформлення, виробництва та підготовки. Розповсюджувач реклами несе відповідальність за порушення часу, місця і засобів розміщення реклами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]