Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_fin_pravo_redakt-1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.01 Mб
Скачать

127.Бюджетне право.

Бюджетне правоУкраїни-це сукупність фін.-прав.норм,що регулюють фін.відносини,які виникають у зв’язку з бюджетною діляьністю.Предметом БП-є бюджетні відносини з приводу формквання,і використання державного і місцевих бюджетів в Україні.

Бюджетні правові норми-регулють вілносин при встановленні бюджжетної системи,розподілі доходів і видатків між окремими бюджетами,регклюють процес складанння,розгляду,затвердження бюджетів,виконання них та звітності по виконанню бюджетів.Сусп.відносини,які регулюються БПН мають назву БП відносини.

БПВ-це відносини.що виникають в процесі складання,рохгляду,затвердження,виконання бюджетів та розгляду звітів про їх виконання, а також контролю за виконанням держ.бюджету України та місцевих бюджетів.

128.Форми державного внутрішнього кредиту.

129.Особливості розгляду проекту закону про Державний бюджет України.

Терміном перебування проекту закону про Державний бюджет України на розгляді у Верховній Раді України є час з моменту його офіційного подання Кабінетом Міністрів України Верховній Раді України до його прийняття Верховною Радою України за вирахуванням часу, коли цей проект знаходився в Кабінеті Міністрів України згідно з процедурою, визначеною цим Кодексом.

У разі відхилення Верховною Радою України проекту закону про Державний бюджет України відлік терміну перебування проекту на розгляді у Верховній Раді України поновлюється з моменту повторного його подання Кабінетом Міністрів України.

Термін перебування прийнятого Верховною Радою України закону про Державний бюджет України на розгляді у Президента України, а також термін повторного розгляду Верховною Радою України, у разі повернення його Президентом України із вмотивованими і сформульованими пропозиціями до цього закону з наступним його поверненням до Верховної Ради України на повторний розгляд, не включаються до загального терміну перебування проекту закону про Державний бюджет України у Верховній Раді України.

130.Види відповідальності за бюджетні правопорушення.

Підставою відповід-ті є бюджетне правопоруш.-недотримання учасником Б.процесу порядку складання.розгляду.затвердженя,внесення змін,виконання б-ту чи звіту про виконання Бюджету,встановлене БК чи ін.норм.-прав.актами.

Особи, винні у порушенні бюджетного законодавства, несуть цивільну, дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно з законами України.

Бюджетне правопорушення, вчинене розпорядником чи одержувачем бюджетних коштів, може бути підставою для притягнення до відповідальності згідно з законом його керівника чи інших відповідальних посадових осіб, залежно від характеру вчинених ними діянь.

Посадові особи органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, а також підприємств, установ та організацій, які вчинили бюджетне правопорушення, несуть передбачену законом цивільно-правову відповідальність згідно з законом незалежно від накладення передбачених цим Кодексом заходів стягнення на розпорядника чи одержувача бюджетних коштів.

Якщо порушення носить ознаки злочину-кримінальна

Якщо складу злочину немає – цив пр,дисциплінарна,адмін.

Цив.пр-пос.ос. і установу

Окремі фін.-прав.санкції:-припинення бюджетних асигнувань-заборона брати зобов’язання та здісн.платежі;-зупиненя операцій з бюдж.коштами;-призупинення дії рушення відпов.місц.ради до з’ясуваня обставин.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]