Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Programa_стажування_к_нцева.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
166.91 Кб
Скачать

Індивідуальне завдання згідно з проблематикою магістерської роботи

Cтуденту-стажеру необхідно:

  • зібрати та опрацювати необхідні аналітичні матеріали для виконання дослідницької частини магістерської роботи;

  • зібрати необхідні аналітичні матеріали про діяльність підприємств-аналогів, конкурентів, стан та перспективи розвитку ринку діяльності та здійснити на підставі цих матеріалів порівняльний аналіз та оцінку конкурентноздатності підприємства тощо;

  • зібрати необхідні нормативні та аналітичні матеріали згідно з проблематикою магістерської роботи в органах Державного управління та регулювання, здійснити їх критичний аналіз (виходячи з потреб дослідження);

  • ознайомитись з наявними Internet-ресурсами по проблематиці магістерської роботи, зокрема для оцінки зовнішнього середовища та оцінки кон’юнктури ринку, узагальнення передового досвіду, проведення порівняльного аналізу тощо.

Розділ 4. Підведення підсумків стажування

По закінченні стажування складається звіт, що представляє собою коротку анотацію майбутньої магістерської роботи й містить упорядковані й оброблені матеріали, зібрані під час стажування, в обсязі 30..50 сторінок машинописного тексту.

Студент згідно з графіком до закінчення терміну стажування подає керівникові стажування від підприємства звіт і заповнений щоденник стажування. Керівник стажування від підприємства за умови позитивної оцінки звіту готує характеристику на студента, викладає її в щоденнику стажування, де оцінює виконання програми стажування, індивідуального завдання, обґрунтованість пропозицій та відповідність вимогам щодо оформлення. Після отримання затверджених печаткою підприємства характеристики та рецензії за підписом керівника з бази стажування студент подає звіт на кафедру для реєстрації та перевірки керівником від університету.

Керівник стажування від кафедри розглядає й оцінює звіт студента, дає відзив з рекомендацією до захисту. У разі наявності суттєвих відхилень виконаного звіту від вимог його повертають для доопрацювання.

Захист звіту зі стажування приймає комісія, яка призначається завідувачем кафедри. Студент готує до захисту доповідь та ілюстративний матеріал у вигляді таблиць, рисунків, які уточнюють результати дослідження, основні узагальнення та пропозиції, що містяться у звіті. За результатами захисту звіту виставляється диференційований залік. Оцінка за стажування вноситься в заліково-екзаменаційну відомість і в залікову книжку студента.

Критеріями оцінювання успішності проходження стажування є:

  • вчасність захисту звіту;

  • відповідність оформлення звіту вимогам університету і кафедри;

  • повнота та глибина розробки окремих питань індивідуального завдання;

  • підбір необхідних для статистичного аналізу даних із підприємства та галузі в цілому;

  • наявність та зв’язаність чітко сформульованих задач, що будуть розв’язані у магістерській роботі;

  • детальність та логічна цілісність побудови моделей технологічних процесів і управлінської ієрархії;

  • підбір факторів та граничних умов для побудови цільової функції.

Захист звіту зі стажування оцінюється згідно з нормами оцінок Міністерства освіти і науки України: „відмінно”, „добре”, „задовільно”, „незадовільно”.

Відмінно (90-100 балів) − зміст і оформлення звіту та щоденника стажування відповідають стандартам. Характеристика студента є позитивною. Студент дав повні та точні відповіді на всі запитання членів комісії щодо програми стажування і виконаної індивідуальної роботи.

Добре (75-89 балів) − наявні несуттєві зауваження щодо змісту та оформлення звіту й щоденника стажування. Характеристика студента є позитивною. У відповідях на запитання членів комісії щодо програми стажування студент допустив окремі неточності, хоч загалом має тверді знання.

Задовільно (60-74 балів) − недбале оформлення роботи і щоденника стажування. Переважну більшість питань програми стажування у звіті висвітлено, однак мають місце окремі розрахункові й логічні помилки. Характеристика студента в цілому є позитивною. Відповідаючи на запитання членів комісії, студент почувався невпевнено, збивався, припускався помилок, виявив поверхові знання.

Незадовільно (менше 60 балів) − таку оцінку виставляють студентові, якщо у звіті висвітлено не всі питання або роботу підготовлено не самостійно. Характеристика студента у частині ставлення до стажування і трудової дисципліни є негативною. На запитання членів комісії студент не міг дати задовільних відповідей.

При позитивній оцінці за стажування та за наявності позитивних оцінок по всіх дисциплінах навчального плану студент допускається до написання магістерської кваліфікаційної роботи.

Звіт після захисту передається на збереження до архіву університету.

При незадовільній оцінці за стажування кафедра вносить пропозицію деканату про відрахування студента.

Студенту, який не виконав програми стажування з об'єктивних причин, може бути надано дозвіл пройти стажування повторно на умовах, визначених кафедрою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]