Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pr_RPr_FEMP10.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
133.63 Кб
Скачать

Київський національний торговельно-економічний університет

ЗАТВЕРДЖУЮ

Ректор КНТЕУ

А.А. Мазаракі

«____»___________2010 р.

Основи товарознавства

ПРОГРАМА

освітньо-кваліфікаційний рівень – бакалавр

напрям підготовки 030601 "Менеджмент"

030507 "Маркетинг"

030504 "Економіка підприємства"

Київ 2012

Розповсюдження і тиражування без офіційного дозволу

КНТЕУ заборонено

Укладачі: а.А.Самойленко, канд. Техн. Наук, доц.,

Л.В.Черняк, канд. техн. наук, доц.

В.П. Вербій, канд. техн. наук, доц.

Н.Б. Марчук, канд. техн. наук, доц.

Розглянуто і схвалено на засіданні кафедр товарознавства та експертизи харчових продуктів 13 жовтня 2012 р., протокол № 5, товарознавства та експертизи непродовольчих товарів 6 жовтня 2012 р., протокол № __ , та на методичній комісії факультету економіки, менеджменту та права __ жовтня 2012 р., протокол № __.

Рецензенти: Н.С.Ясинська, канд. техн. наук, доц.,

В.І. Михайлов , канд. техн. наук, доц.

Навчальна програма

ОСНОВИ ТОВАРОЗНАВСТВА

ПРОГРАМА

освітньо-кваліфікаційний рівень – бакалавр

напрям підготовки 030601 "Менеджмент"

030507 "Маркетинг"

030504 "Економіка підприємства"

Укладачі САМОЙЛЕНКО Антоніна Анатоліївна

ЧЕРНЯК Людмила Володимирівна

ВЕРБІЙ Віктор Петрович

МАРЧУК Наталія Богданівна

Редактор

Комп’ютерна верстка

Підп. до друку . .10. Формат 60х84/16. Папір письм.

Ризографія. Ум. друк. арк. , .Ум. фарбо-відб. , .

Обл.-вид. арк. , . Тираж 100 пр. Зам. .

Центр підготовки навчально-методичних видань КНТЕУ

02156, м. Київ-156, вул. Кіото, 19.

  1. Мета завдання та результати вивчення (компетенції) дисципліни, її місце в навчальному процесі

Підготовка фахівців високого класу є одним з актуальних питань сучасності. Робота фахівців на ринку товарів та послуг у сучасних умовах передбачає знання цілої низки спеціальних знань, якими має володіти фахівець, серед яких на особливу увагу заслуговує дисципліна "Основи товарознавства".

Мета дисципліни – забезпечити отримання студентами знань та практичних навичок щодо формування раціональної структури асортименту, методів класифікації, оцінки споживних властивостей та якості харчових продуктів та непродовольчих товарів, а також координація ефективної комерційної діяльності підприємств, дослідження ринку товарів та послуг, найбільш повне задоволення споживачів щодо надання належної якості товарів та послуг.

Предметом дисципліни є споживні властивості харчових продуктів та непродовольчих товарів, призначені для найбільш повного задоволення споживача.

Завданням дисципліни є забезпечення високого рівня спеціальних знань фахівця економічних стосунків у сфері менеджменту на внутрішньому і зовнішньому ринку товарів та послуг, оволодіння методичними підходами щодо визначення якості харчових продуктів та непродовольчих товарів з метою координації ефективної комерційної діяльності підприємств, дослідження ринку та найбільш повного задоволення споживачів товарами та послугами.

Після вивчення цієї дисципліни студенти повинні знати:

  • терміни та визначення основних понять з товарознавства харчових продуктів та непродовольчих товарів, методи їх класифікації;

  • основні фактори формування споживних властивостей, якості товарів, принципи формування асортименту та збереження якості у сфері товарного обігу;

  • вимоги нормативних документів щодо якості харчових продуктів та непродовольчих товарів.

Студенти повинні вміти:

  • аналізувати питання щодо проблем насичення ринку та формування асортименту різних груп як харчових продуктів так і непродовольчих товарів;

  • користуватись нормативними документами для оцінки якості товарів;

  • аналізувати основні фактори формування споживних властивостей товарів та оцінювати їх вплив на вартість товарів.

Програма дисципліни побудована відповідно до рекомендацій методичної ради університету і вміщує матеріал для набуття спе­ціальних знань обраної спеціальності з основ товарознавства продо­вольчих товарів, необхідних у професійній діяльності майбут­нього фахівця, пов’язаній з управлінням якістю та асортиментом на ринку товарів та послуг, здійсненням комерційної діяльності, а також професійним умінням відстоювати просування на ринок конку­рентоспроможних товарів вітчизняного виробництва.

Відповідно до структурної схеми побудови навчального плану вивчення дисципліни "Основи товарознавства" базується на знаннях, які студенти отримали, вивчаючи "Мікроекономіку", "Макроекономіку", "Основи стандартизації, метрології та управління якістю", "Основи маркетингу", "Основи менеджменту" та ін.

Лабораторні заняття передбачають оволодіння методичними підходами щодо визначення якості товарів, ознайомлення з видами стандартів та набуття навичок роботи з нормативною документацією на харчові продукти та непродовольчі товари.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]