Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Programa_стажування_к_нцева.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
166.91 Кб
Скачать

2.3 Керівництво стажуванням від підприємства – об’єкта практики

Керівництво студентами-стажерами на об’єктах стажування здійснюється керівниками підприємств, начальниками відділів пов’язаних з функціонуванням і впровадженням ІС, провідними фахівцями, аналітиками, менеджерами, керівниками проектів автоматизації та іншими кваліфікованими спеціалістами з повною вищою освітою.

Основними обов’язками керівників стажування від підприємства – об’єкта стажування є:

  • створення необхідних організаційно-технічних умов для проходження стажування;

  • забезпечення студентів необхідною проектною, економічною, статистичною, бухгалтерською та іншою інформацією, документами, нормативними та іншими матеріалами з питань автоматизованої обробки інформації господарської діяльності підприємства;

  • залучення студентів-стажерів до активної участі в поточній роботі структурного підрозділу місця стажування;

  • контроль за виконанням як окремих завдань, так і програми стажування в цілому.

Обов'язки студентів при проходженні стажування полягають у наступному:

  • до початку стажування одержати у вищому навчальному закладі всі необхідні документи і консультативну інформацію щодо їх оформлення;

  • своєчасно прибути на об’єкт стажування і забезпечити роботу на місці стажування відповідно до отриманих завдань;

  • регулярно відвідувати консультації на кафедрі;

  • у повному обсязі виконувати всі завдання, що передбачені програмою стажування і вказівками її керівників;

  • нести відповідальність за виконану роботу;

  • вчасно скласти звіт зі стажування;

  • захистити звіт зі стажування у встановлений термін.

При порушенні студентами-стажерами трудової дисципліни, правил внутрішнього розпорядку, техніки безпеки та інших норм на них за наказом керівника підприємства може бути накладено стягнення, про що повідомляється декану факультету та на випускову кафедру.

Розділ 3. Зміст програми стажування

Програма стажування передбачає комплексне обстеження об’єкта стажування за усіма напрямами його діяльності, виявлення проблем та перспектив його розвитку.

При здійсненні комплексного обстеження об’єкта стажування до студентів-стажерів висуваються наступні вимоги:

  • дотримання принципів аналітичної роботи, які забезпечують об’єктивну оцінку стану господарської діяльності підприємства;

  • знання методик та правил аналізу показників господарської діяльності та реінженірингу бізнес-процесів, які викладені у навчальній та спеціальній літературі, нормативних документах органів державного управління, лекціях тощо;

  • використання в аналітичній роботі надійних джерел економічної інформації;

  • максимально можливу конкретизацію факторів, пов’язаних з автоматизацією бізнес-процесів, які вплинули на результати фінансово-господарської діяльності підприємства.

При оцінці перспектив подальшого розвитку об'єкта стажування необхідно враховувати не тільки результати аналітичної роботи, але й передбачати більш раціональне використання усіх видів ресурсів і наявних резервів зростання ефективності фінансово-господарської діяльності підприємства. Важливими умовами підвищення рівня обґрунтованості висновків та пропозицій за наслідками стажування є застосування здобутків теорії, вітчизняного та закордонного досвіду організації роботи кращих підприємств, широке застосування сучасної обчислювальної техніки та модельного інструментарію.

Необхідні аналітичні, планово-розрахункові та оціночні таблиці студент складає самостійно, виходячи з конкретних умов та особливостей фінансово-господарської діяльності підприємства.

Студенти виконують програму стажування протягом навчального року. Програма стажування передбачає виконання завдань по триместрах з їх подальшою деталізацією залежно від тривалості триместру і кількості передбачених навчальних годин.

3.1 Завдання І триместру (тривалість триместру  10 тижнів, стажування – 2 год на тиждень)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]