Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
прогЕкУпрПрактики4курсБакалавр.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.04.2019
Размер:
98.52 Кб
Скачать

4.2. Організаційна структура туристичної фірми

Вивчення та оцінка існуючої організаційної структури управління туристичною фірмою за штатним розкладом. Посадові інструкції.

Порядок управління трудовим колективом.

Стан діяльності туристичної фірми.

4.3. Характеристика діяльності туристичної фірми

Форми організації комплексних туристичних продуктів (індивідуальних і групових; внутрішніх, міжнародних, іноземних) у країнах (регіонах, містах) за ресурсними підсистеми (природні ресурси, потоки рекреантів, технічні системи, інфраструктура, взаємодія з державними органами, персонал) та напрями діяльності (розміщення, харчування, транспорт, анімація).

4.4. Організаційні основи діяльності туристичної фірми

Організація договірних відносин з туристичними фірмами, готелями, транспортними, анімаційними підприємствами та підприємствами харчування. Організація реалізації внутрішніх та зарубіжних комплексних туристичних продуктів. Структура фірми, її фахові вертикальні та горизонтальні зв'язки.

Вивчення нормативних документів та інструкцій з обслуговування громадян України комплексними туристичними продуктами. Організація прийому замовлень на комплексні туристичні продукти.

4.5. Договірні відносини з партнерами і клієнтами. Страхування туристів

Договірні відносини з партнерами і з клієнтами.

Страхування туристів і забезпечення безпеки.

Вивчення комплексних туристичних продуктів фірми. Види маршрутів та їх характеристика. Аналіз попиту на комплексні туристичні продукти.

Туристична документація, що регулює процес надання послуг клієнтам. Види нормативних документів, що використовуються в процесі діяльності туристичної фірми.

4.6. Комплексні туристичні продукти, їх характеристика. Розробка комплексних туристичних продуктів. Туристична документація. Реклама.

Розробка комплексних туристичних продуктів, програм перебування, прайс-листів; видів транспорту. Структура туристичного потоку.

Склад і класифікація комплексних туристичних продуктів. Пакети туристичних послуг (візи, транспортні перевезення, розміщення, харчування, екскурсії).

Організація транспортування клієнтів. Вивчення інструкцій з організації транспортних послуг. Ознайомлення з принципами організації перевезень туристів на різних видах транспорту. Обов'язки туристичної фірми з забезпечення туристам безпеки в процесі транспортування.

4.7. Вивчення та аналіз кадрового, інформаційного, технічного і правового забезпечення туристичної фірми

Функції управління. Кадри управління. Організація праці керівників і фахівців туристичної фірми. Положення про відділ кадрів, його структура і функції працівників, порядок розподілення їх обов'язків. Порядок найму працівників, його документальне оформлення. Організація робочих місць, планування приміщень, стан нормування праці працівників.

Структура та штат адміністративно-управлінського персоналу. Якісний та кількісний склад за підрозділами. Відповідність отриманої освіти працівників вимогам посадових інструкцій.

Порядок створення резерву керівних кадрів, форми і методи роботи з ними. Організація атестації керівних працівників і фахівців.

Організація роботи з підбору, підготовки і перепідготовки кадрів. Процес адаптування на підприємстві.

Інформаційне забезпечення управління підприємством. Вивчення потоків зовнішньої і внутрішньої інформації. Обсяг та обіг інформації. Системність документообігу. Довжина циклу проходження документів, основні маршрути їх пересування, форми доставки, методи обробки.

Організація комунікаційних процесів (систем діловодства), використання уніфікованої документації і методів її обробки.

Технічне забезпечення управління підприємством. Характеристика і рівень забезпечення адміністративно-управлінського персоналу технічними засобами.

Характеристика засобів оргтехніки, їх завантаженість. Характеристика програмного забезпечення, яке використовується окремими підрозділами (бухгалтерія, відділ маркетингу, відділ кадрів та ін.).

Стан автоматизації управлінської праці, використання ПК, характеристика програмних засобів.