Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
компютерні мережі.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
14.04.2019
Размер:
442.37 Кб
Скачать

Інтернет протоколи

SMTP, IMAP, POP – поштові протоколи

SMTP – призначений лише для відправки, використовує 110 порт

IMAP – використовується для завантаження, він дозволяє створювати багато структуру папок на сервері.

POP – призначений для отримання почти, на даний час актуальна третя версія, дозволяє завантажувати листи лише з однієї папки.

MEMO – дозволяє додавати до листа будь-які вкладення перетворюючи його в текстовий формат.

HTTP – використовує 80-й порт, структура запиту: <Метод>HTTP/<Версія>. 21-й порт – завантаження, 22-й порт – передачі текстових повідомлень.

FTP

IEMP – використовує протокол ІР

PING – ця утиліта створює повідомлення та відправляє його на певну адресу. При відправці пакета, його заголовку вказується неіснуючий порт. Комп’ютер отримавши це повідомлення та не взмозі його обробити видаляє цей пакет. У випадку знищення пакету спрацьовує протокол TCIP, повертає повідомлення про втрату пакету, отримавши це повідомлення комп’ютер визначає доступність пакету та швидкість передачі інформації.

TraceRoot – призначена для знаходження проміжних точок на шляху передачі інформації. Для знаходження проміжних точок генерується пакет з часом життя TTL=1.

Малюнок

На першому проміжному вузлі від цієї одинички зменшується одиничка і на повідомлення отримається час життя 0 та знищується цей пакет, і відправляє помилку, комп’ютер отримавши повідомлення додає до кільк вузлів і відправляє час життя 2…

SNMP -

21