Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ААААаа.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
494.08 Кб
Скачать
  1. Опис продукту

Основними продуктами виробництва ВАТ є трансформатори III і IV габариту.

Складовими частинами трансформатора є:

  • обмотки високої і низької напруги

  • магнітопровід

  • відведення

  • бак з кришкою

  • система охолодження

  • комутуючі пристрої

  • ізолятори.

Трансформатор призначений для пониження напруги, до величини, необхідної для роботи устаткування, і забезпечення необхідної потужності. Відповідно до свого призначення трансформатори застосовуються в тих областях промисловості, де потрібне вищезгадане перетворення електричної енергії. Серед потенційних споживачів можуть бути постачальники і споживачі електроенергії - підстанції, муніципальні господарства, різні підприємства, установи і так далі.

Планований річний обсяг випуску - 300 одиниць, що, при ціні за одиницю

202503 грн. 60 коп. принесе в рік 4620000 грн. 15 коп. чистого прибутку.

Постачання виробу робиться після перерахування покупцем на рахунок ВАТ повної вартості виробу. Доставка і монтаж може здійснюватися покупцем, або, за додаткову плату засобами ВАТ.

В якості додаткових послуг пропонується гарантійне і післягарантійне обслуговування і ремонт, виготовлення запасних частин, доопрацювання і так далі.

  1. Аналіз ринку збуту

На сьогодні електрична енергія є одним з основних видів використовуваної енергії. Зараз не існує такої області людської діяльності, де не застосовувалася б електроенергія. У зв'язку з цим круг споживачів трансформаторів надзвичайно великий. Серед споживачів можуть бути постачальники і споживачі електроенергії - підстанції, муніципальні господарства, різні підприємства, установи і так далі

Серед можливих перешкод у збуті можна назвати проблеми транспортування трансформаторів на великі відстані і у важкодоступні райони, а також специфічні вимоги, пов'язані з агресивністю середовища застосування або суворими кліматичними умовами.

Серед аналогів цього товару можна відмітити такі пристрої, як генератори електроенергії, тобто пристрої енергії, що перетворюють різні види в електричну. Серед них можна відмітити такі як дизельні генератори, бензинові генератори, вітрогенератори. Застосування дизельних і бензинових генераторів дуже обмежене у зв'язку з дорожнечею палива, хоча потрібно відмітити, що ці пристрої мають більшу мобільність і транспортабельність в порівнянні з трансформатором. Застосування вітрогенераторів також дуже обмежене у зв'язку з кліматичними умовами, а також недосконалістю конструкції останніх.

У зв'язку з тривалою кризою промисловості багато трансформаторо-виробничих підприємств втратили свої виробничі потужності. Роботи в області проектування нових трансформаторів і модернізації наявних конструкцій практично не проводилися. Проникнення на ринок імпортних виробів дуже обмежене у зв'язку із специфічними вимогами вітчизняної промисловості і кліматичними умовами.

Нині, у зв'язку з моральним і фізичним зносом трансформаторів, що були в експлуатації, на вітчизняному ринку є попит на високонадійні недорогі пристрої, а також на запасні частини для ремонту наявних трансформаторів.

  1. План маркетингу

Реалізація товару - одна із складових успіху діяльності фірми. Для успішної реалізації передбачається організація великої мережі торгово-сервісних представництв діяльність яких полягатиме в дослідженні попиту на трансформатори в цьому регіоні, проведення рекламних компаній, виявлення наявності специфічних вимог, на прохання споживачів оформлення технічних задач на розробку специфічних видів трансформаторів, а також прийняття від споживачів замовлень на наявні типів вироблюваної продукції, проведення монтажу, гарантійний і післягарантійний ремонт, сервісне обслуговування.

За бажання замовника реалізація продукції може здійснюватися із складу підприємства, або через мережу спеціалізованих магазинів.

У основі ціни виробу лежить його собівартість, тобто витрати на виробництво виробу. Початкова доля прибутку дорівнює 20% від собівартості трансформатора. Надалі передбачається проведення маркетингових досліджень на предмет підвищення долі прибутку. При необхідності можливо також зниження долі прибутку до 8% на нетривалий термін.

Важливу роль в просуванні товару на ринку грає реклама. Планується щомісячне проведення рекламних кампаній. Для цього щомісячно виділятиметься 1278 гривень. Надалі можливе збільшення витрат на рекламу, у разі потреби і при наявність позитивних результатів. Розміщення реклами планується робити в спеціалізованій літературі, журналах, на телебачення і в мережі Інтернет.

Надалі для залучення нових споживачів планується проведення наступних заходів :

  • розширення районів збуту

  • створення мережі торгово-сервісних представництв

  • збільшення виробничої потужності

  • освоєння нової номенклатури товару

  • виробництво запасних частин для трансформаторів

  • проведення робіт по вдосконаленню технологічного процесу і автоматизації виробництва з метою зниження собівартості трансформатора

  • проведення проектно-конструкторських робіт з метою вдосконалення конструкції трансформатора

  • проведення проектно-конструкторських робіт по технічних завданнях інших підприємств

  • проведення конструкторських робіт з метою обліку індивідуальних вимог різних груп споживачів

  • додаткові послуги - транспортування, установка і підключення, гарантійне і післягарантійне обслуговування, ремонт.

В результаті цих і інших заходів планується добитися позитивній і стійкій репутації товарів і послуг фірми на ринку трансформаторів.