Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ААААаа.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
494.08 Кб
Скачать
      1. Аналітичний метод визначення точки беззбитковості полягає у визначенні мінімального об'єму виручки від реалізації продукції по формулі:

, де

QМИН - мінімальний об'єм продажів, що відповідає точці беззбитковості, шт;

ИПОСТ - сума умовно-постійних витрат, крб.;

ИПЕР - сума змінних витрат на одиницю продукції, крб.;

ЦИ - ціна одиниці продукції, крб.

  1. РЕЗЮМЕ

Суть проекту - налагодити випуск трансформаторів III і IV габариту і на основі цього організувати проведення широкомасштабних конструкторських робіт а також налагодити випуск запасних частин і комплектуючих до трансформаторів.

З приведених вище розрахунків основних показників діяльності фірми видно, що цих умовах фінансове положення фірми буде стійке, створення її доцільне. Продукція, що випускається нею, на ринку буде конкурентоздатною, якщо своєчасно удосконалювати технологію товарів, що випускаються нею, і давати відповідну рекламу.

Трансформатор призначений для пониження напруги, до величини, необхідної для роботи устаткування, і забезпечення необхідної потужності.

Відповідно до свого призначення трансформатори застосовуються в тих областях промисловості, де потрібне вищезгадане перетворення електричної енергії. Серед потенційних споживачів можуть бути постачальники і споживачі електроенергії - підстанції, муніципальні господарства, різні підприємства, установи і так далі

У основі ціни виробу лежить його собівартість, тобто витрати на виробництво виробу. Початкова доля прибутку дорівнює 20% від собівартості трансформатора. Надалі передбачається проведення маркетингових досліджень на предмет підвищення долі прибутку.

У зв'язку з тривалою кризою промисловості багато трансформаторовиробничих підприємств втратили свої виробничі потужності. Роботи в області проектування нових трансформаторів і модернізації наявних конструкцій практично не проводилися. Проникнення на ринок імпортних виробів дуже обмежене у зв'язку із специфічними вимогами вітчизняної промисловості і кліматичними умовами.

Для успішної реалізації передбачається організація великої мережі торгово-сервісних представництв діяльність яких полягатиме в дослідженні попиту на трансформатори в цьому регіоні, проведення рекламних компаній, виявлення наявності специфічних вимог, на прохання споживачів оформлення технічних задач на розробку специфічних видів трансформаторів, а також прийняття від споживачів замовлень на наявні типів вироблюваної продукції, проведення монтажу, гарантійний і післягарантійний ремонт, сервісне обслуговування.

Усі основні операції, пов'язані з виробництвом деталей трансформатора, його складових частин, а також складанням трансформатора робитимуться на території ВАТ.

Для досягнення найкращих результатів на підприємстві буде використано новітнє устаткування провідних виробників в цій області промисловості, а також спеціалізоване оснащення, адаптоване для цих умов виробництва(при необхідності можливе проектування і виробництво оснащення безпосередньо на фірмі). Технологічний процес виробництва трансформаторів піддаватиметься постійному вдосконаленню.

Матеріали, деталі і вузли, виробництво яких скрутне, або не вигідно по яких або причинам, планується закуповувати у фірм-виробників цього продукту.

Прийом на роботу фахівців, технічних виконавців, робочих та ін. робитиметься за результатами проведених співбесід.

Прийом працівників на підприємство здійснюватиметься за результатами проведених співбесід і випробувань.

Оплата керівників робиться по нормативній системі (у відсотках до заробітної плати директора ВАТ. Заробітна плата фахівців, технічних виконавців, основних і допоміжних робітників, молодшого обслуговуючого персоналу здійснюється по тарифній системі залежно від присвоєного розряду. Оплата основних робітників робиться по відрядній системі оплати праці. Оплата допоміжних робітників робиться по почасовій системі оплати праці.

Для успішної реалізації передбачається організація великої мережі торгово-сервісних представництв. За бажання замовника реалізація продукції може здійснюватися із складу підприємства, або через мережу спеціалізованих магазинів.

Річний валовий прибуток від реалізації продукту складе 9500752 гривень, що після сплати податків(податок на майно, ПДВ, податок на користувачів автодоріг, відрахування в соц. жив. фонд податок на прибуток) дасть 4620000 гривень чистого прибутку.

За цих умов планується в максимально короткий термін розрахуватися з боргами і максимум засобів направити на подальший розвиток підприємства і поліпшення матеріального добробуту трудящих.