Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Programa_MYeV_dlya_4_kursu_MYeV_novy_variant_25....doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
22.12.2018
Размер:
408.58 Кб
Скачать

10. Система поточного та підсумкового контролю знань студентів

10.1. Система поточного модульного контролю (пмк) знань студентів за сьомий семестр

Система оцінювання знань, умінь та навичок студентів охоплює всі види занять, які згідно з програмою залікового кредиту передбачають лекційні, семінарські заняття, виконання письмових контрольних робіт, а також самостійну (індивідуальну) роботу.

Контрольні заходи включають поточний і підсумковий контроль. Перевірка та оцінювання знань студентів здійснюється в таких формах:

  • оцінювання знань студентів під час семінарських занять;

  • оцінка рівня виконання реферативних (індивідуальних) робіт;

  • проведення поточного тестування знань студентів;

  • проведення поточного модульного контролю;

  • проведення підсумкового модульного контролю (ПМК).

Оцінювання знань під час семінарських занять і виконанні контрольних робіт має на меті перевірку рівня засвоєння студентом конкретної теми. Об'єктами поточного контролю є:

  • систематичність, активність та результативність роботи

протягом семестру щодо вивчення та засвоєння програмного матеріалу дисципліни;

  • відвідування занять;

  • рівень виконання студентом завдань для самостійного

опрацювання (конспект лекцій, конспект самостійної підготовки до семінарських занять, виконання індивідуальних завдань);

  • рівень виконання студентом модульних завдань;

Кафедра світового господарства і міжнародних економічних

відносин визначила конкретний перелік завдань (робіт), які зобов’язані виконати студенти, критерії їх оцінки та загальну кількість балів (100 балів), за якими оцінюється вся поточна робота у заліковому кредиті.

Оцінювання проводиться за такими критеріями:

1) розуміння, ступінь засвоєння теорії та методології проблем, що розглядаються;

2) ступінь засвоєння фактичного матеріалу навчальної дисципліни;

3) ознайомлення з рекомендованою літературою, а також із сучасною літературою з питань, що розглядаються;

4) уміння поєднувати теорію з практикою при розгляді виробничих ситуацій, розв'язанні задач, проведенні розрахунків при виконанні завдань, винесених для самостійного опрацювання, та завдань, винесених на розгляд в аудиторії;

5) логіка, структура, стиль викладу матеріалу в письмових роботах і при виступах в аудиторії, уміння обґрунтовувати свою позицію, здійснювати узагальнення інформації та робити висновки.

Оцінка «відмінно» ставиться за умови відповідності виконаного завдання студента або його усної відповіді усім п'ятьом зазначеним критеріям. Відсутність тієї або іншої складової знижує оцінку на відповідну кількість балів.

При оцінюванні контрольних (практичних) завдань увага також приділяється якості, самостійності та своєчасності подання виконаних завдань викладачеві (згідно з графіком навчального процесу). Невиконання будь-якої із вимог є підставою для зниження оцінки викладачем.

Тестовий контроль покликаний закріпити знання студентів, отримані в процесі вивчення тем курсу. При проведенні поточного тестування визначається рівень знань студентами основних термінів, теоретичних питань навчальної дисципліни та вміння використовувати отримані знання.

Тестові завдання охоплюють усі теми, які вивчаються в межах залікового кредиту та згруповані за кожною темою.

Формат тестових завдань поділяється на:

  • завдання закритої форми із запропонованими відповідями, із яких вибирають одну правильну;

  • завдання відкритої форми з вільно конструйованими відповідями.

Рішенням кафедри можуть бути встановлені додаткові заохочувальні бали (10-12 балів) для студентів, які виконували додаткові творчі завдання та з метою підвищення їх підсумкової оцінки. Семестровий підсумковий модульний контроль (ПМК) виставляється за умови, коли студент успішно виконав всі модульні (контрольні) завдання та інші види робіт, що передбачені навчальною програмою дисципліни і набрав при цьому 60 і більше балів.

У разі невиконання завдань поточного модульного контролю з об’єктивних причин, студенти мають право, за дозволом декана, скласти їх до останнього семінарського (практичного) заняття. Час та порядок визначає викладач.