Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktika_povorskaya (1).docx
Скачиваний:
51
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
22.09 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки молоді та спорту україни київський технікум готельного господарства

Звіт

З навчальної практики

На робочому місті: бармена та офіціанта

Студентка 33-РО групи

Відділення ресторанного господарства

Мельниченко Діани

База практики: ПАБ “МАКСИМУМ”

Період практики:13.01.15 – 08.02.15

Керівник практики: Українець Г.М

Тема 2.Ознайомлення з базовим підприємством

2.1 Я прийшла на практику о 10 годині , працювати помічницею бармена.

При вході мене зустрів администратор , він мені показав де буде моє робоче місце , познайомив мене з колективом , він виявився дуже приємний.

Потім він провів мені весь інструктаж по техніці безпеки. Мені видали особисту форму бармена та я почала працювати.

Переважно моя робота полягала у тому, що я повинна працювати швидко та без помилок і завжди ввічливо поводитися зі споживачами та дотримуватися правил етикету.

2.2 Я проходила практику в Пабі “Максимум”, який знаходиться за адресою вулиця Декабристів 12/37. Це центр відпочинку , який знаходится біля метро Харьківська. Центр відпочинку поділяється на такі розваги як: боулінг, більярд, дискотека-бар ,спорт-бар, караоке-бар. Я працювала у спорт-барі, він характеризується тим , що там часто проводяться трансляції футболу, хокею та інших спортивних розвах. У барі дуже комфортно та весело та й колектив дуже приємний , ввічливий та відповідальний в своїй роботі.

Ще на моєму підприємстві є роздягальня, та душова кімната, де працівники можуть перед або після робочого дня прийняти душ.

Моя практика мені дуже сподобалась , я вважаю , що в майбутньому мені цей досвід дуже знадобиться.

3. Організація праці бармена

3.1 Мій графік виходу на роботу з 10:00 до 16:00 ,працюю 2 через 2. Барна стійка є одним з основних елементів у створенні іміджу бара . Барна стійка знаходиться в центрі уваги гостей бару , і саме тут проводить час велика частина відвідувачів. Форма та стиль стійки мені сподобалась ,вона була сучасна та стильна.

На робочому місці бармен повинен був розставити інвентар та інструменти, напої для приготування коктейлів, помити фрукти та викласти їх у форми на барну стійку. Вони є прикрасою барної стійки.

Потім підготовити та протерти попільниці, запальнички, спиртівки, напустити воду в мийну ванну та додати миючий засіб.

3.2 Посуд, прилади, інвентар та напої для виготовлення коктейлів та міцних напоїв ,завжди під рукою і розташовуються в певному порядку, тому що барна стійка має безліч полиць і відсіків для зберігання.

На барі розташовані такі прилади , як : кавомолка, електрокавоварка і електрочайник, міксер , електроміксер, льодогенератор, холодильні шафи, вибивальні машина та сокоохолоджувачі. Холодильники служать для зберігання сировини і готових продуктів і виробів. В склад стійки входить невеликий холодильник, де зберігаються компоненти для коктейлів.

Інвентар є в достатній кількості в чому і визначається успішність роботи бару, це: сита для проціджування, ложки розливальні, совки для льоду; терки великі й дрібні для натирання шоколаду ,горіхів або ще чогось,щипці для цукру, склянки і мензурки мірні від 10 до 100 мл; ключі (ножі) для відкривання пляшок і банок; ножі різні, в тому числі для фруктів і овочів; пробки з дозаторами і пробки-лійки; підноси , міксер, шейк ер, соломинки для коктейлів . У бармена завжди на робчому місці лежать маленькі обробні дошки для нарізування цитрусових (Лимона, апельсина) та інших продуктів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]