Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика МВ спец.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
304.64 Кб
Скачать

7. Подання на перевірку та захист звіту з практики

Звіт попередньо перевіряється керівником практики від підприємства. У щоденнику практики ним подається коротка характеристика якості проходження практики студентом. На титульному аркуші звіту обов’язково повинна бути оцінка керівника практики від підприємства (організації) за виконання звіту з переддипломної практики, підтверджена особистим підписом керівника та печаткою підприємства. Звіт з практики подається на кафедру керівникові практики, який перевіряє його дає письмовий відгук та допускає до захисту.

Студент захищає звіт в комісії, яку призначає завідувач кафедри.

На оцінку захисту впливає характеристика, яку отримав студент від керівника на підприємстві.

Підсумки переддипломної практики обговорюються на засіданні кафедри маркетингу. Студент, який не виконав Програму практики і отримав негативний відгук про роботу, або незадовільну оцінку при захисті звіту, не допускається до захисту дипломної роботи і направляється на повторне навчання. В окремих випадках директор інституту може розглядати питання про подальше перебування студента в інституті. В період проходження практики студент збирає необхідний обліково-звітній матеріал про роботу підприємства за останні 2-3 роки для написання відповідних розділів дипломної роботи.

7.1. Критерії оцінки результатів переддипломної практики

Оцінка «відмінно» ставиться в разі, коли результати практики оформлено і захищено бездоганно. Характеристика студента позитивна. Отримано повні і точні відповіді на всі запитання членів комісії з програми практики і виконаної роботи.

Оцінки «добре» заслуговує звіт якій містить несуттєві зауваження щодо змісту і оформлення результатів. Характеристика студента позитивна. У відповідях на запитання членів комісії з програми практики студент припустився окремих неточностей, хоча взагалі має тверді знання.

Оцінка «задовільно» - недбале оформлення результатів практики і щоденника. Мають місце окремі розрахункові та логічні похибки. Характеристика студента в цілому позитивна. При відповідях на запитання членів комісії студент надає неточні відповіді, які викладаються невпевнено, збивається та припускається економічних помилок.

Оцінка «незадовільно» виставляється в тому випадку, якщо програма практики виконана не в повному обсязі і не встановлений термін. Характеристика студента з бази практики негативна. На запитання членів комісії студент не надає задовільних правильних відповідей.

8. Зміст дослідницької частини переддипломної практики

Переддипломна практика підсумовує результати теоретичного навчання і практичної підготовки спеціаліста з маркетингу. Під час проходження переддипломної практики студент за обраною і затвердженою темою дипломної роботи на основі збору і обробки інформації здійснює власні маркетингові дослідження, результати яких будуть покладені в основу практичних пропозицій стосовно удосконалення маркетингової діяльності на підприємстві.

Переддипломна практика триває 10 тижнів, за які студент повинен вирішити наступні завдання:

  • визначити предмет та об’єкт дослідження;

- визначити критичні точки в діяльності підприємства на основі ґрунтовного аналізу;

  • сформулювати завдання дослідження, розробити дослідницьку гіпотезу;

  • визначити методи проведення дослідження;

  • розробити дослідницький план та бюджет маркетингу на його реалізацію;

  • побудувати маркетингову програму вирішення поставлених завдань.

Для проходження переддипломної практики студент отримує лист завдання на переддипломну практику.

Результати проходження дослідницької частини переддипломної практики підтверджуються захистом дипломної роботи.

Додаток А

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ІНСТИТУТ

ДЕРЖАВНОГО ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ВАДИМА ГЕТЬМАНА

Кафедра маркетингу