Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Іспит СЗРО 1 семестр.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
1.36 Mб
Скачать

74. Режими системи tetra

Стандарт TETRA дозволяє будувати як системи з виділеним частотним каналом управління, так і з розподіленим. При роботі мережі зв'язку з виділеним каналом управління приймальномопередавльні станції надають абонентам декілька частотних каналів, один з яких — канал управління, спеціально призначається для обміну службовою інформацією. При роботі мережі з розподіленим каналом управління службова інформація передається або в спеціально виділеному тимчасовому каналі (одному з 4-х каналів, організованих на одній частоті), або в контрольному кадрі мультикадра (одному з 18).

У режимі з відкритим каналом група користувачів має можливість встановлювати з'єднання “один пункт — декілька пунктів” без якої-небудь настановної процедури. Будь-який абонент, приєднавшись до групи, може у будь-який момент використовувати цей канал. У режимі з відкритим каналом радіостанції працюють в двочастотному симплексі.

У режимі безпосереднього (прямого) зв'язку між терміналами встановлюються двух- і багатоточкові з'єднання по радіоканалах, не пов'язаних з каналом управління мережею, без передачі сигналів через базові приймальномопередавльні станції.

75. Параметри системи SmartZone

Ширина радіоканалу 2 Мгц, відстань між несучими в стандарті – 1,26 Мгц. Працює система у стандартних діапазонах частот 150 і 450 МГц, із кроком сітки 12,5 і 25 кГц і дуплексним рознесенням частот 5-40 МГц. Для фіксованого зв'язку системи стандарту SmartZone реалізують до 40-45 розмовних каналів в одному радіоканалі, а для мобільного – 20-25.

76. Формат кадра фізичного рівня стандарту SmartZone

На рис. 76 зображено кадр фізичного рівня при використанні схеми DSSS.

Рисунок 76 – Формат кадра фізичного рівня при використанні схеми DSSS

Перші 128 біт використовуються не тільки для синхронізації, а і для регулювання підсилення, детектування енергії і компенсації зсуву частоти. Стартовий роздільник кадра (SFD) використовується для синхронізації на початку кадра і включає фіксований код 1111001110100000. Поле сигнал вказує швидкість передачі корисного навантаження. Поле служба при комбінації 0х00 вказує що передається пакет стандарта SmartZone. Довжина використовується длявказування розміру поля даних. НЕС – перевірка на наявність помилок в заголовку.

77. Протокольна архітектура і управління в SmartZone

Розрізняють два підрівні управління каналом передачі даних DLC (data link control) – верхній, LLC (logical link control) – підрівень управління логічним каналом і нижній, МАС (medium access control) – підрівень управління доступом до середи передачі даних. Фізичний рівень розділяється також на два підрівня PLCP (physical layer converengence protocol) – конвергентний протокол фізичного рівня і PMD (physical medium department) – протокол, що залежить від фізичного носія. Протокольна архітектура показана на рис. 77:

Рисунок 77 – Протокольна архітектура і управління в SmartZone

Управління МАС рівнем важливий етап при керуванні процесами передачі інформації мережею. Передача на МАС рівні відбувається повідомленнями, які в свою чергу розбиті на пакети.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]