Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Іспит СЗРО 1 семестр.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
1.36 Mб
Скачать

78. Структура пакету SmartZone

Управління МАС рівнем важливий етап при керуванні процесами передачі інформації мережею. Передача на МАС рівні відбувається повідомленнями, які в свою чергу розбиті на пакети. На рис78 зображений пакет рівня MAC в стандарті SmartZone:

Рисунок 78 – Структура пакету SmartZone

Поле керування кадром довжиною 2 байти складається з декількох полів, які несуть інформацію про версію протоколу, тип кадру (керуючий, перевірний, дані), про фрагментацію пакету, що передається, інформацію про конфіденційність і 2-бітового поля системи розподілення (distribution system – DS), що вказує значення чотирьох адресних полів кадру. Поле ідентифікатор тривалості використовується для схеми віртуального резервування каналу з використанням RTS/CTS і містить значення, що вказує період планованого зайняття середовища. Адресні поля мають довжину по 48 біт кожне. Поле керування почерговістю використовується для випадків, коли кадр буде продубльований (внаслідок використання механізму підтвердження приймання). Таким чином, дане поле призначене для виявлення і відсіву дублюючих фрагментів. Поле даних може містити довільні дані (до 2312 байт), що передаються від відправника одержувачу (одержувачам). Поле контрольна сума містить 32-бітовий код CRC для перевірки безпомилкової передачі пакету.

79. Параметри системи мрт 1327

Протокол МРТ 1327 передбачає сигналізацію зі швидкістю 1200 біт / с методом швидкої частотної маніпуляції (FFSK). Протокол передбачає використання дуплексних базових станцій і напівдуплексних абонентських радіостанцій.

Можливість використання дуплексних абонентських радіостанцій не є обов'язковою, хоча і є у всіх популярних системах МРТ 1327.

MPT 1327 - стандарт аналогового транкінгового радіозв'язку. Стандарт MPT 1327 описує систему сигналізації при взаємодії абонентського і базового обладнання в мережі транкінгового зв'язку.

Діапазон частот: 136—174 МГц ; 403—470 МГц

До 1036800 абонентських адрес на систему, до 32768 системних ідентифікаційних кодів, до 1024 керуючих канали.

80. Стратегії управління у стандарті мрт 1327

Усі команди, що передують початку зв'язку, передаються на канал управління (КУ). При цьому в системах МРТ 1327 передбачені дві стратегії управління:

- З жорстко закріпленим КУ

- З нежорстко закріпленим КУ.

У системах з жорстко закріпленим КУ цей канал використовується виключно для передачі команд, тоді як в системах з нежорстко закріпленим КУ він може вико-тися також і для передачі голосу і даних в ті моменти, коли всі робочі канали зайняті, але є необслуженні виклики.

Стратегія з жорстко закріпленим КУ може бути рекомендована в тих системах, де досить багато (15 і більше) робочих каналів. У системах з невеликим числом каналів стратегія з нежорстко закріпленим КУ більш краща.

81. Види зв'язку у стандарті мрт 1327

Передбачені слідуючі види зв’язку:

  • - голосовий зв'язок(індивідуальний або груповий)

  • - передача даних

  • - аварійний виклик

  • - виклик з підключенням

  • - статусні повідомлення

  • - цифрові повідомлення вільного змісту

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]