Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Іспит СЗРО 1 семестр.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
1.36 Mб
Скачать

82. Основні положення концепції срз 3g

Головна відмінність – передача великого об’єму інформації на високих швидкостях. Можливості 3G відкривають нові горизонти в використанні мобільного зв’язку. Користувачі можуть користуватися видаленим доступом до корпоративної мережі. Вимоги до 3G: мережа повинна передавати дані від абонента і назад з швидкістю 2,048 Мбіт/с.

83. Основні характеристики технології wcdma.

WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access - широкосмуговий CDMA). Технологія оптимізована для надання високошвидкісних мультимедійних послуг типу відео, доступу в Інтернет і відеоконференцій; забезпечує швидкості доступу аж до 2 Мбіт / с на коротких відстанях і 384 кбіт / с на великих з повною мобільністю. Такі величини швидкості передачі даних вимагають широку смугу частот, тому ширина смуги WCDMA складає 5 Мгц. Працює в діапазоні 1900—2100 МГц. Ефективне використання радіоспектра, відмова від частотного планування за рахунок використання однієї смуги частот, низька потужність передачі МС в порівняні з TDMA, статистичного мультиплексування дозволяє збільшити число підканалів на одній носійній, дуплекс з ЧРК, дуплекс з ЧвРК, асинхронна робота БС.

84. Порівняте можливості возможності послуг всіх поколінь СРЗ.

85. Наведіть різновиди стандартів CDMA-2000.

  • CDMA-2000 1х (швидкість передачі даних 144 кбіт/сек)

  • 1x-EV-DO ( до 2 Мбіт/с)

  • 1x-EV-DV (декілька десятків Мбіт/с)

86. Концепція 4G

4G — перспективное (четвёртое) поколение мобильной связи, характеризующееся высокой скоростью передачи данных и повышенным качеством голосовой связи. К четвёртому поколению принято относить перспективные технологии, позволяющие осуществлять передачу данных со скоростью, превышающей 100 Мбит/с подвижным абонентам.

87. Етапи впровадження 4G

Ще в 2005 році японська компанія NTT DoCoMo повідомила про успіхи в роботі над новим стандартом бездротового зв'язку - були проведені вдалі експерименти з передачі даних на швидкості 100 Мбіт / сек по бездротових каналах мережі 4G. Таким чином, всупереч всім очікуванням виявилося, що NTT DoCoMo випереджає конкурентів щонайменше на чотири роки. Але тільки в другій половині 2006 року великі національні і міжнародні оператори почали офіційне співробітництво для розробки стандарту 4G. Робоча група Next Generation Mobile Network Cooperation (NGMNC) зібрала разом GSM-і CDMA-операторів з усього світу, щоб визначити їх вимоги до мобільних мереж четвертого покоління. Основними членами групи стали Sprint Nextel, T-Mobile, Vodafone, KPN і Orange, до них приєдналися NTT DoCoMo і China Mobile. Це об'єднання відкриє підприємство у Великобританії, яке, у свою чергу, в липні 2007 року почне розробку повномасштабної мережі з пакетною комутацією даних. Однією з технологічних завдань групи є підготовка плавного переходу на 4G з усіх 3G-технологій включаючи UMTS і EV-DO. За словами учасників NGMNC, запуск комерційних мереж на базі нового стандарту намічений на 2010 рік.

88. Проблеми впровадження 4G

  • Недолік апаратів, здатних працювати з мережами 4G, полягає в їх високому енергоспоживанні.

  • Найбільш важливою проблемою поширення 4G є низька активність інвесторів. Розвиток мереж четвертого покоління затримує те, що мережі 3G мають високий потенціал інтенсивного і екстенсивного розвитку.

89. Технологія безпроводового зв'язку Bluetooth

Структура пакета Bluetooth

У системі Bluetooth пакет має:

  • Код доступу

  • Заголовок

  • Користувацької інформації

Окрема локальна приватна ефірна мережа в технології Bluetooth, в якій може перебувати не більше восьми активних пристроїв.

90. Канали мережі Bluetooth

  • LC (Link Control) – це канал керування, за допомогою якого підтримується фізичний зв’язок між пристроями, що утворюють пікомережу.

  • LM (Link Manager) – це канал керування, що відповідає за встановлення з’єднання між пристроями master і slave

  • UA – асинхронний канал користувача

  • UI – ізохронний канал користувача

  • US – синхронний канал користувача

91. Загальні характеристики стандарту DECT

Канали для передачі мови або даних у стандарті DECT утворюється за рахунок використання 10 носійних частот технології часового розділення з множинним доступом та часового дуплексу. Робочий спектр частот складає 1880-1900 МГц, кожна частота займає смугу 1,428 МГц. Метод кодування мови – АДІКМ, швидкість передачі 32 кбіт/с, використовується код з надмірнісю. При встановленні з’єднання використовується 23,24 часових слотв кожному кадрі

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]