Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Іспит СЗРО 1 семестр.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
1.36 Mб
Скачать

12. Встановлення вхідного виклику у системі nmt

Рухома станція завжди налаштовується на частоту каналу керування, що має максимальний рівень сигналу. Виклик абонента здійснюється центром комутації через всі базові станції, що відносяться до так званої зони виклику в якій розташований рухомий абонент. Під час подачі виклику БС постійно випромінює контрольний сигнал частотою 4 кГц і посилає його в бік РС, що ретранслює цей сигнал назад, на БС. Ретранслюючий сигнал приймається детектується та оцінює ця БС. Потім інформація про результат оцінки відноситься стільниковою мережею у центр комутації. Якщо якість передачі сигналу відповідає нормі то встановлюється з’єднання по цьому каналі. ЦК виділяє розмовнику радіоканал номер якого повідомляється по каналу керування на РС, після чого канал керування звільняєця. Потім здійснюється контроль встановлення між БС і ЦК розмовного каналу на правильно виконану операцію, при цьому ЦК рухомій станції передає раніше прийнятий номер радіоканалу, що ідентифікує ця в ЦК. У випадку відсутності помилок ЦК передає команду виклику включити дзвінок. Вхідний виклик завершується остаточно переключанням на радіо станцію тонального зв’язку для забезпечення контролю якості зв’язку.

13. Встановлення вихідного виклику у системі nmt

Якщо рухомий абонент підіймає слухавку для організації вихідного виклику, то він набирає номер, що переписується у запам’ятовуючий пристрій його станції. Після цього станція знаходить 1 із вільних розмовних каналів і може передавати в канал зайнятий. З боку ЦК викликає підтвердження прийняття цього сигналу у відповідь на який рухома станція видає своє підтвердження. При одержанні цього підтвердження апаратура комутації передає на рухому станцію сигнал готовності до приймання номера із-за запам’ятовуючого пристрою. Рухомій станції по розмовному радіоканалу транслюється номер викликуваного абонента і після підтвердження прийому номер ЦК відповідно телефонну пару стикує з радіо-трактом. Відповідь викликуваного є підставою для формування розмовного тракту і включення на БС тонального сигналу частотою 4 кГц для контролю якості передачі.

14. Обмін повідомленнями в режимі естафетної передачі у системі nmt

Контроль за якістю мови ведеться по тональному сигналу частотою 4 кГц, який вводиться в розмовний тракт на БС. БС цей сигнал випромінює в бік РС і ретранслюється на БС де виконується оцінка його параметрів. При зменшенні рівня сигналу менше граничного значення, ЦК видає на сусідню БС команду провести вимір відношення С/Ш із вказанням номера радіо-каналу РК1, що використовується в даний момент. З цією метою всі БС мають багатоканальні приймачі, передавачі. За результатом отриманих вимірювань ЦК обирає БС з максимальним значенням рівня прийнятого сигналу, наприклад, БС2 і виділений вільний радіо-канал РК2 в зоні дії цієї станції. По РК1 через БС1 на РС передається номер нового радіо-каналу РК2 по якому апаратура абонента і ЦК взаємодіють між собою за допомогою сигналу передачі підтвердження. По закінченню обміну ЦК виконує перемикання відповідних пристроїв і провідної телефонної пари для продовження розмови по новому розмовному каналу. Після перемикання всіх необхідних кіл з БС1 на БС2 ЦК відключає телефонну пару з’єднану з радіо-каналом РК1 на БС1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]