Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Іспит СЗРО 1 семестр.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
1.36 Mб
Скачать

15. Принципи побудови системи стандарту amps

Частотни діапазон 125-890 МГц. Стандарт AMPS має 666 каналів зв’язку. Ширина смуги кожного – 30 кГц. Є ділення каналів на прямі і зворотні. Прямий – від БС до РС. Потужність передавача БС 45 Вт, автомобільної РС 22 Вт, переносного апарату 1Вт. Ширина діаграми направленості антен БС 120о. БС з’єднуюця з ЦК по проводових лз, по яким передається мовні сигнали і службова інформація. РС складає ця з прийомо-передавача, блоку управління і логічного блоку. БС скл: прийомо-передавальна паратура, процесори, блок управління і контролю.

16. Організація каналів керування у системі amps

Використовується два типи каналів управління: прямий(8 кбіт/с неперервним потоком) і зворотній. Для передачі службової інф. в каналах керування використовуються повідомлення стандартних форматів. В прямому каналі керування використовуються наступні повідомлення стандартних форматів:

- в стані відповідного зворотного каналу управління(вільно-зайнято)

- інформаційні дані для парних номерів абонентів

- інформаційні дані для непарних номерів абонентів.

Розряди, які відображають стан зворотного каналу(вільно/зайнято), завжди розташовуються на одних і тих же позиціях переданого повідомлення, з тим щоб спростити їх виділення зі спільного потоку інформації.

В прямому каналі керування, кожне кодове слово містить 28 бітів інформації і 12 бітів корекції помилок, в зворотномуму каналі керування використовуються 36 інформаційних бітів і 12 бітів корекції помилок. Код з такою структурою дозволяє виправляти однократну помилку і знаходити 4 помилки.

17. Встановлення вхідного виклику у системі amps

Якщо в ЦК рухомого зв’язку надходить заявка на встановлення зв’язку з рухомою станцією від абонента телефонної мережі загального користування чи іншого рух. абонента, тобто заявка на вх. виклик то по проводовому каналу передачі даних центр дає команду всім БС, які знаходяться в зоні обслуговування, викликати потрібного абонента. Цей виклик по каналу управління транслюється на РС, яка отримає його і перевіряє можливість доступу в зворотній канал керування за допомогою прапорця «вільно/зайнято», який міститься в прийнятому повідомленні. Якщо зворотній канал керування вільний, то абонентська станція видає в ЦК через базову станцію підтвердження повідомлення, яке містить особистий номер рухомого абонента.

ЦК прийнявши це повідомлення, аналізує прийняту інформацію, визначає номер БС, обслуговуючої в даний час викликаного абонента, і тим самим визначає його місце розташування. Потім він обирає вільний розмовний канал на даній БС і займає його, вказуючи в інформаційній частині каналу керування, що цей канал зайнятий.

Після виконання процедури встановлення вільного каналу зв’язку і його зайняття з ЦК по розмовному каналу відправляє ця повторний виклик на БС з вказаним номером виділеного радіоканалу і номером спеціального сигналу SAT.

Якщо абонент вільний, то від нього по назначеному розмовному каналу на БС передається тональний сигнал ST частотою 8 кГц, який переривається при знятті трубки абонентського апарату.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]