Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Список вопросов для модуля 2 СТПВ 2010-2011.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
190.98 Кб
Скачать
  1. Расчет основного времени.

Розрахунок основного часу призначений для вибору режимів обробки, уточнення їх залежно від умов обробки і паспортних даних устаткування, розрахунку довжини обробки, вибору розрахункового діаметру, розрахунку основного часу на обробку деталі. Розрахунок основного часу з урахуванням режимів різання, визначених для конкретних умов обробки, є трудомістким процесом. На стадії проектування технологічних процесів за відсутності повного переліку всіх початкових даних для аналітичного розрахунку режимів і часу різання доцільно застосовувати середні значення режимів різання, а норми визначати з урахуванням цих значень.

Вибрані таким чином режими обробки уточнюються залежно від оброблюваного матеріалу і умов обробки, приводяться до найближчих менших з тих, що є на верстаті. потім на підставі расчитанных режимів по формулах для розрахунку основного часу визначається довжина обробки, величини урізування і перебігання, расчитываются число оборотів або подвійних ходів і на підставі їх норма основного часу.

  1. Выбор вспомогательного времени, связанного с приспособлением

На даному етапі вибирається одиниця рішення "допоміжний час" пов'язаний з установкою, зняттям деталі і частина підготовчо-завершального часу, необхідного на підготовку пристосування до роботи

Алгоритм вибирає допоміжний час пов'язане з пристосуванням і поміщає його в структуру зберігання "рядок" пристосувань. Одиниці рішень зберігаються в базі знань, в структурі зберігання "таблиця нормативів допоміжного часу пов'язаного з пристосуванням".

Вибирається одиниця рішення "допоміжний час, пов'язаний з вимірюванням "

48.Выбор вспомогательного времени связанного с измерением.

Вибирається одиниця рішення "допоміжний час, пов'язаний з вимірюванням" і поміщає його в структуру зберігання "вимірювальний інструмент". Одиниці рішення зберігаються в базі знань в структурі зберігання "таблиця нормативів допоміжного часу, пов'язаного з вимірюванням".

Вхідною інформацією служать структури зберігання оперативної інформації.

В результаті роботи в структуру зберігання "вимірювальний інструмент" поміщається одиниця рішення "допоміжний час, пов'язаний з вимірюванням".

Одиниці рішень, вибирані в процедурі, зберігаються в структурі зберігання "таблиця нормативів допоміжного часу, пов'язаного з вимірюванням.

  1. Функциональная модель системы технологического проектирования proJect

50. Информационная модель редактирования вид системы proJect

Базовим документом системи, використовуваним на всіх рівнях проектування як джерело перемінної інформації з описом формальною мовою необхідних властивостей об'єктів виробництва, є єдиний вхідний документ універсального призначення відомість вихідних даних(ВИД) про об'єкт виробництва.

ВИД, використовувана в САПР-ТП розроблена таким чином, щоб можна було однозначно описувати елементи, як деталі, так і складальної одиниці і вирішувати задачі проектування технологічних процесів виготовлення деталей і з'єднання їх у вузли. ВИД заповнюється технологом-проектувальником і містить докладний опис елементів кожного об'єкта, що знаходиться у виробництві, включаючи деякі технологічні вказівки, при цьому виріб описують спеціальною мовою в режимі діалогу з комп'ютером.

У ВИД не заносять зведення про тім, на якім устаткуванні, якими методами й інструментами, на яких режимах і за який час предмет виробництва з початкового стану буде доведений до стану відповідності параметрам креслення.

ВИД являє собою триярусний документ.

У перший (верхній) ярус построчно заносять запису зі специфікації до складального креслення (для деталей верхній ярус не заповнюють).

Другий (середній) ярус містить загальні зведення про виріб.

Третій (нижній) ярус заповнюють построчно даними, що характеризують фрагмент виробу (для деталей - поверхні; для складальних одиниць - локальні об'єднання деталей)