Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Список вопросов для модуля 2 СТПВ 2010-2011.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
190.98 Кб
Скачать
  1. Выбор оборудования.

Реалізується перетворення гіпотетичної структури технологічного процесу в екземпляр технологічного процесу, що враховує обмеження пов'язані з організацією виробництва, обьемом випуску виробів, можливості устаткування і ступінь актуальності (робочий, перспективний) проектованого процесу. В результаті виконання процедури, гіпотетична структура технологичесского процесу поповнюється найменуваннями, позначеннями і кодами операцій і використовуваного в операціях устаткування. Уточнюється склад і розташування операцій в проектованому технологічному процесі.

  1. Выбор технологических переходов.

На даному етапі вибирається одиниця рішення "технологічний перехід" і поміщає їх в структуру зберігання "перехід". Одиниці рішень зберігаються в базі знань

У структурі зберігання "зміст і умовне позначення переходів механообработки". Пошукове розпорядження формується на основі структур зберігання "шапка вигляд", "рядок вигляд", "устаткування", "пристосування"

  1. Выбор разряда работ.

  2. Расчет операционных размеров.

Для визначення величини проміжного розміру необхідно знати в якому стані знаходяться початок і кінець відліку під час виконання кожного переходу, для чого слід сформувати спеціальний покажчик місця розташування по обробці кожної поверхні в технологічному процесі.

Выделим три частини (модуля) алгоритму розрахунку проміжних розмірів:

- складання інвертованого списку переходів у вигляді

-списка поверхонь з вказівкою код і порядку

-следования виконуваних над поверхнями переходів (пошукове розпорядження).

- вибір розрахункового значення формоутворювального розміру або припуска. Якщо вибраний припуск, то, при необходимости- розрахунок формоутворювального розміру.

- вибір заданого значення координуючого розміру або припуска. Якщо вибраний припуск, то, при необходимости- розрахунок координуючого розміру.

  1. Выбор режущего инструмента

Вибирається одиниця рішення "ріжучий інструмент" і поміщає у файл "ріжучий інструмент". Одиниці рішень зберігаються в базі знань, в структурі зберігання "вживаність ріжучого інструменту".

В результаті роботи процедури у файл "ріжучий інструмент" поміщається одиниця рішення "ріжучий інструмент", вибраний з бази знань -справочника "вживаність ріжучого інструменту".

  1. Выбор вспомогательного инструмента.

Вибирається одиниця рішення "допоміжний інструмент".

Вхідною інформацією служать структури зберігання оперативної інформації "устаткування", "ріжучий інструмент".

Вихідною інформацією служить структура зберігання "допоміжний інструмент"..

Одиниці рішень, вибирані в процедурі, зберігаються в структурі зберігання "вживаність допоміжного інструменту".

Проглядаючи вхідну інформацію, на кожен вибраний ріжучий інструмент, у якого ознака вибору допоміжного інструменту не рівна 2, формуємо пошукове розпорядження (пп) на вибір з бази знань одиниці рішення.

  1. Выбор измерительного инструмента.

У ыбирается одиниця рішення "вимірювальний інструмент". Дана проектна процедура вибирає одиницю рішення "вимірювальний інструмент" і на відповідний вимірюваний параметр і поміщає в структуру зберігання "вимірювальний інструмент"

У кожному переході може бути вибрано дотрех и-и на основний розмір і до трьох и-и на кожен з 6-ти вимірювані параметров- координуючих розмірів, допусків розташування і форми або додаткових відомостей.

Для контролю допусків форми, розташування і додаткових відомостей і вибирається на розміри з "рядків" вигляду. У дане кр01 поміщається номер повторення, в якому розташовані в рядку вигляд вимірювані параметры-допуск розташування і форми, кут, додаткові відомості. для основного рядка номер повторення рівний "19", а для додаткових рядків від 1 до 18.эти параметри вимірюються тільки на останніх переходах в маршруті обробки поверхні.

Для основного і координуючого розмірів (ознака координуючого размера- тризначний цифровий код в даних Д41,дс35) вимірюється на останньому переході в маршруті обробки поверхні розмір з вигляду, а на інших переходах розрахункові основний і координуючий розміри.

В результаті роботи процедури в структуру зберігання "вимірювальний інструмент" поміщається одиниця рішення "вимірювальний інструмент" вибрана з бази знань "вживаність вимірювального інструменту".