Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ШПОРА МАРКЕТИНГ МАЛЕНЬКАЯ.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
569.67 Кб
Скачать

59. Цільова аудиторії та її роль і місце в системі маркетингової політики комунікацій.

Цільова аудиторія – потенційні учасники каналів збуту. Це є ті конкретні спожвачі на яких направлена маркетин­гова політика комунікацій. При цьому враховуються соц.-демогр.хар-ки, фактори поведінки споживачів тощо. Приміром лікарі можуть рекомендуватисвоїм пацієнтам ті чі ін.ліки, рекламуючи чоловічі сорочки треба включити до цільової аудиторії і жінок чоловіків, які часто їх їм купують. Отже,щоб досягти ефективності й результатив­ності полвтики комунікації, треба дізнатися якомога більше про поведінку, хар-р, стиль життя, розпорядок дня, цінності і т.п. цільової аудиторії. Саме до них підприємство звертатиметься в процесі комунікації а тому необхідно знати якомога більше про їхню поведінку, звички, мотивації, спосіб життя, розпорядок с ставлення до товару, міру готовності купити його тощо. Це дає змогу належно спрямувати інформацію, отримати бажану Поротну реакцію. Визначення Ц.А. є першим етапом розробки рекламної стратегії. Ц.А.- це адресат рекламної комунікації, як звичайно вона мало відрізняється від цільового ринку фірми.

Цільова аудиторія впливає на рішення про те, що сказати, як сказати, коли сказати, де сказати й від чийого імені сказати.

60. Види реклами в залежності від цілей.

Залежно від цілей — рекламу інформативну (особливо важлива на етапі виведення товару на ринок, формування первинного попиту), переконувальну (особливо важлива на етапі зростання попиту на продукцію, розширення її випуску і комерційної реалізації), нагадувальну (дуже важлива на етапах зрілості товарів), підкріплюваль­ну (використовується для зменшення пізнавальних дисонансів, тобто сумнівів споживача щодо слушності вибору товару), а також рекламу типу «лице фірми» (своєю солідністю, якістю, високою вартістю виготовлення підкреслює статус фірми, її надійність, прогресивність, стабільність).

Вид реклами

Виконувані функції

1.Інформативна

  • доводить до відома споживачів інф-ю про товари, їх види, признач-я, показники якості, особл-ті, принципи дії, рівень цін тощо;

  • повідомляє про місцезн-я підпр-ва, торговел закладу, номери телефонів

2.Переконувальна

  • заохочує споживача віддати перевагу тому чи іншому товару;

  • змінює сприйняття споживачем власт-тей товару;

  • переконує в необх-ті придб-я товару

3.Нагадувальна

  • нагадує про наявність товару, місце і умови його продажу та використання

4.Підкріплювальна

  • підтримує споживача в його роздумах щодо слушного вибору товару чи послуги вже після придбання

5.«Лице фірми»

  • формує образ, імідж підприємства