Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Voprosi_temami.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
73.22 Кб
Скачать

Тема 8.

77. Співробітники служби маркетингу опрацьовували текстову інформацію і переводили її в кількісні показники. Вони проводили: анкетування

78. Підприємство "Декор-Сервіс" доручило кільком студентам стояти біля виходу з магазинів-конкурентів і підраховувати кількість відвідувачів, що виходять із покупками. Який метод маркетингових досліджень застосувало назване підприємство?

Польові дослідження(спостереження)

79. Маркетингова служба не обмежена у часі та фінансових коштах. Який метод (найбільш універсальний) їй слід обрати для проведення маркетингових досліджень?

Синдикативні (універсальні) дослідження

80. Який тип запитання анкети: "Оцініть, будь-ласка, за 5-баловою шкалою якість обслуговування у нашому магазині".

Інтегральна шкала(бальна оцінка)

81.  Після проведення рекламної кампанії маркетологи компанії „Зроби сам" вирішили встановити комунікативний ефект від реклами. Для цього було використано:

  1. Тести на проміжні заміри.

  2. Холл-тест.

  3. Тести на прямі заміри.

82. Анкета містила запитання у вигляді малюнка, на якому були зображені два споживача. Біля одного з них був напис: "Я люблю напої "Росинки!". Відповідь другого мав вписати респондент. Такі питання мають назву:

Питання відповіді на картинку

83. Фірма "МТС" відібрала для телефонного опитування користува­чів різних пакетів її послуг таким чином, щоб пропорції споживачів цих пакетів у вибірці збереглися. Такий тип вибірки називають:

Метод квот

84. Створення системи маркетингової інформації на підприємстві передбачає організацію:

збір.......

85. За джерелами отримання інформації розрізняють такі методи маркетингових досліджень (вказати найбільш повну відповідь):

86. Фірма "ОКей" має намір з’ясувати неусвідомлені мотиви пове­дінки споживачів. Для цього необхідно застосувати один із названих методів маркетингових досліджень:

Спеціальні дослідження(аналіз протоколу)

87. Визначте тип запитання анкети: "Я купую продукти лише вітчизняних виробників, тому що…"

відкрите

88. Запитання анкети пропонувало респонеднту вказати, наскільки він згоден із наступним твердженням: "Молочні продукти під торговельною маркою "Галант" – найкращі в Україні". Вкажіть, якого виду дане запитання.

Дихотомічні або шкала Лікерта

89. Маркетингова дослідницька фірма приймала замовлення від власників малих підприємств на формування колективної анкети і проведення дослідження, вартість якого замовники оплачували спільно, але кожен – пропорційно його участі. Ця методика має назву:

Омнібус

90. У спеціально обладнаній аудиторії споживачам транслювали рекламний ролик, після чого визначали зміну ставлення споживачів до товару, яка відбулася під впливом даної реклами. У цьому випадку була застосована методика, що має назву:

Асоціативні методи

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]