Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Voprosi_temami.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
73.22 Кб
Скачать

Тема 4.

  1. Які з перерахованих параметрів відносяться до якості товарів як складової конкурентоспроможності показники призначення, надійності, технологічності, ергономічності, естетичності, уніфікації, екологічності, безпеки, транспортабельності.

  1. Кількість товарів різних функціональних властивостей одного призначення - це

  1. Підприємство виходить на декілька сегментів ринку з різними товарами і різним комплексом маркетингу при застосуванні : Диференційованого маркетингу,

Концентрованого маркетингу , Недиференційованого маркетингу, Індивідуалізованого маркетингу

36. Збут зростає повільно, конкуренція загострюється, прибуток зменшується - такі характеристики має наступний етап життєвого циклу товару етап зрілості.

37. Яка ознака характеризує третій рівень товару? Товар із підсиленням. Передбачає надання споживачеві додаткових послуг (доставка, надання кредиту, монтаж, гарантія)

    1. До ергономічних властивостей товару відносяться: гігієнічні, антропометричні, фізіологічні, психологічні.

    1. Перед придбанням порівнюються між собою за окремими критеріями: відповідність стандарту, використанню, фактичним потребам ринку, прихованим потребам.

    1. Обсяг збуту є невеликим, витрати на маркетинг є значними, кількість конкурентів є малою - такі характеристики має наступний етап життєвого циклу товару етап впровадження

    1. Безмарочним товаром скоріше за все буде наступний товар: сіль, цукор, питна вода.

    1. Яким має бути співвідношення корисного ефекту від використання товару і витрат на його придбання та експлуатацію для найвищої конкурентоспроможності товару

Тема 5.

43. Залежно від впливу держави ціни бувають: фіксовані, регульовані, вільні.

    1. Цінова еластичність попиту від ціни вимірюється : коефіцієнтом цінової еластичності

    1. До параметричних методів ціноутворення входять: метод питомої ціни, кореляційно-регресивного аналізу, структурної аналогії, агрегатний метод, метод визначення ціни на основі коефіцієнта технічного рівня товару.

    1. Стратегія пільгових цін передбачає:встановлення найбільш низьких цін на товари покупцям, у яких фірма-продавець має певну зацікавленість.

47. До методів ціноутворення, в основі яких лежить конкуренція, нале­жать:метод поточних цін, метод «запечатаного конверта».

    1. Оптові ціни – це:ціни, за якими реалізується і закуповується продукція підприємств, фірм та організацій незалежно від форм власності.

    1. Приховані знижки :знижки покупцеві у вигляді безплатних послуг або більшої кількості безплатних зразків.

50. Фірма пропонує одяг, на який існує надмірний попит, за макси­мальну ціну, знижуючи її у міру насичення ринку. Тут використову­ється стратегія:

51. У процесі тендерних торгів фірми-конкуренти встановлюють ціну пропозиції, слідкуючи за тим, щоб вона була:б меншою за найнижчу ціну запропоновану одним з учасників тендеру.

52. На ринку послуг мобільного зв’язку працює п’ять операторів. Цінова політика кожного з них значною мірою залежить від цінових політик конкурентів. До якого типу конкурентних ринків належить описаний? Диференційована олігополія.

53.  Компанія "Торчин продукт" вивела на ринок кетчуп за міні­мальною ціною. З часом, поступово удосконалюючи продукт, підвищувала ціну. Компанія реалізувала стратегію:проникнення або стратегію низьких цін.

54. Фірма "Kodak" продавала фотоапарати за мінімальною ціною, а плівки до них – за максимальною. Фірма застосовує стратегію:ціноутворення в межах товарної номенклатури.

55. Кафе встановлює ціни, орієнтуючись переважно на ціни конку­рен­тів, мало звертаючи увагу на попит. Кафе використовує метод ціноутворення, що має назву: метод ціноутворення орієнтований на конкурентів.

56. Оптова база продає однакові партії взуття різним посередникам за різними цінами залежно від корисності партнера. Тут засто­совуються:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]