Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт по ПСП Дмитрівка.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
66.97 Кб
Скачать

Використання нормативно-правових документів в псп «Дмитрівка»

Назва нормативно-правового документа

Назва завдань управління персоналом, для виконання яких використовується документ

1

Закон України «Про охорону праці»

Виконання комплексних заходів щодо підвищення рівня охорони праці, запобігання випадків виробничого травматизму і професійних захворювань, досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища. Забезпечення функціонування на підприємстві системи управління охороною праці.

2

Закон України «Про оплату праці»

Здійснення заходів щодо удосконалення організації оплати праці, посилення її ролі у мотивації праці, забезпечення стабільного зростання рівня трудових доходів найманих працівників. Забезпечення дотримання чинного законодавства, державних норм і гарантій у оплаті праці.

Продовження таблиці 2.1

3

Кодекс законів про працю

Забезпечення дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу – 40 годин на тиждень. Дотримання скороченої тривалості робочого часу для працівників віком молодше за 18 років та зайнятих на роботах з шкідливими умовами. Встановлення часу початку і закінчення роботи, порядок роботи змінами, перерви у роботі. Запровадження режиму неповного робочого часу.

Закон України «Про відпустки»

Надання працівникам щорічної основної відпустку на відповідний термін, визначення підстав для надання щорічної додаткової оплачувальної відпустки тривалістю 7 календарних днів та додаткової оплачуваної відпустки за рахунок прибутку підприємства у випадках одруження та інших сімейних обставин.

4

Закон України «Про профспілкові спілки, їх права та гарантії діяльності»).

Сприяння розвитку та ефективності виробництва, зміцненню трудової дисципліни, удосконаленню нормування та підвищенню продуктивності праці, запобігання проведення масових акцій, страйків, інших заходів, які зашкоджали б стабільній роботі підприємства. Здійснення громадського контролю за додержанням власником законодавства про охорону праці, створенням безпечних і нешкідливих умов праці, належного виробничого побуту для працівників. Регулярний аналіз стану та причин виробничого травматизму та профзахворювань.

5

Закон України «Про зайнятість населення»

Визначення правових, економічних та організаційних основ зайнятості працівників господарства і його захисту від безробіття, забезпечення виконання соціальних гарантій з боку держави в реалізації працівниками права на працю.

Забезпечення з боку держави додаткових гарантій щодо працевлаштування жінок, одиноких матерів, молоді.