Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Збірник ОЕТ.docx
Скачиваний:
44
Добавлен:
27.03.2016
Размер:
101.11 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики та продовольства україни

МИКОЛАЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ ЕКОНОМІКИ ТА УПРАВЛІННЯ

Обліково-фінансовий факультет

Кафедра економічної теорії і суспільних наук

ОСНОВИ ЕКОНОМІЧНОЇ ТЕОРІЇ :

збірник тестів і завдань для студентів денної форми навчання напрямів підготовки 6.090102 « ТВППТ», 6.100102 «Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва»

Миколаїв

2013

УДК 330.8

ББК 65.01

Друкується за рішенням науково-методичної комісії обліково-фінансового факультету Миколаївського державного аграрного університету від 30.05 2013 року, протокол № 9

Укладач:

І. Б. Золотих — канд. екон. наук, доцент кафедри економічної теорії і суспільних наук Миколаївського національного аграрного університету

Рецензенти:

А. В. Ключник — докт. екон. наук, професор кафедри світового сільського господарства і зовнішньоекономічної діяльності Миколаївського національного аграрного університету;

О. В. Погорелова — канд. екон. наук, доцент, завідувач кафедри обліку і економічного аналізу Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова.

Миколаївський національний

аграрний університет, 2013

Передмова

Головне завдання економічної освіти студентів полягає у формуванні сучасного типа економічного мислення і поведінки на основі вироблення уявлень про структуру і функції основних ланок ринкової економіки, про логіку і ефективність головних економічних процесів, принципи ухвалення оптимальних економічних рішень, правові і етичні основи функціонування і взаємодії суб'єктів економіки.

Економічні знання - обов'язкова умова виховання студентів як громадян з активною життєвою позицією. І чим глибше економічні знання, тим вище рейтинг фахівця будь-якого профілю.

Цей збірник тестів та завдань є складовою частиною навчально-методичного комплексу «Економічна теорія» і являє собою комплекс необхідних методичних матеріалів для опанування даного курсу. Збірник складається із наступних модулів: загальні основи економічної теорії; принципи функціонування ринкової економіки; підприємство в системі ринкових відносин; суспільне відтворення. Макроекономічна стабільність; сучасне світове господарство.

Методичні рекомендації когут застосовується як аудиторного, так і самостійного вивчення і опрацювання тем дисципліни «Основи економічної теорії». Методичний посібник складено таким чином, щоб проконтролювати засвоєння основних питань кожної теми курсу, термінів та понять, підкріплених тестовими завданнями та задачами. Відмінністю даного практикуму є те, що він являє собою методичний комплекс, мета якого — спрямування студентів до практичного і творчого засвоєння фундаментального курсу з основних розділів.