Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
33-37.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
06.12.2018
Размер:
266.86 Кб
Скачать

2.6. Електромеханічні дистанційні манометри

Електромеханічні дистанційні манометри призначені для передачі візуальної інформації про вимірюваний параметр на деяку відстань від місця, в якому проводиться вимірювання. В комплект приладу як правило, входять датчик і вторинний прилад, з’єднані між собою електричним зв’язком. В якості чутливих елементів застосовуються гофровані мембрани, мембранні коробки, манометричні трубки і сильфони. Для перетворення деформації пружних елементів в електричний сигнал застосовуються або омічний (потенціометричний) перетворювач, або індуктивний перетворювач, що перетворює переміщення чутливого елемента в електричний сигнал, зручний для дистанційної передачі. У вимірювальних схемах здійснюється також компенсація температурних похибок приладу. В якості вторинних приладів в манометрах звичайно застосуються логометри з рухливим магнітом.

На рис. 2.17 представлена схема електромеханічного дистанційного манометра з двохрамковим магнітоелектричним логометром.

Рис. 2.17. Схема електромеханічного дистанційного манометра

рис.2.18. Функціональна схема електромеханічного дистанційного манометра

Функціональна схема приладу представлена на рис. 2.18.

Ланка 1 – мембранна коробка, що перетворює тиск p у переміщення w твердого центру коробки, .Ланка 2 – передатній механізм, що перетворює переміщення центра мембранної коробки у переміщення двигуна потенціометра, .

Ланка 3 – потенціометр, що перетворює переміщення щітки потенціометра у зміну відносини опорів: Ланка 4 – електрична схема, що перетворює зміни співвідношень опорів потенціометра в зміну струмів у рамках логометра:Ланка 5 – логометр, що перетворює зміни співвідношень струмів у кутове переміщення рухомої системи покажчиків

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]