Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Економика 777.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
47.58 Кб
Скачать

1.4. Організація технічного контролю. Якість побутових послуг

Поліпшення якості послуг створює умови для все більш повного задоволення запитів населення, сприяє економії державних коштів і трудових ресурсів на випуск нових виробів, забезпечує збільшення вільного часу трудящих та більш раціональне його використання.

Після виконання ремонту його якість перевіряє відділ технічного контролю. Відділ технічного контролю здійснює заходи щодо підвищенню якості ремонту побутової техніки; контролює дотримання планів-графіків роботи підприємства, дотримання технології виконання ремонту побутової техніки безпосередньо на робочих місцях; що поставляються, проводить аналіз причин виникнення несправностей побутової техніки, її агрегатів і вузлів.

Під якістю побутової послуги слід розуміти сукупність ознак і властивостей, що визначають ступінь задоволення по залізні ефектом послуги конкретних потреб замовника. Оскільки послуга складається з виробництва послуги до обслуговування замовника, говорячи про підвищення її якості, треба мати на увазі поліпшення якості виконання замовлення й підвищення куль тури обслуговування населення.

Якість виробництва послуг регламентується визначеними вимогами, які вказані у нормативно-технічної документації.

Всебічне підвищення якості побутових послуг є важливою частиною соціально-економічної програми зростання благо стану трудящих.

Контроль якості виконання робіт на підприємствах відбувається в два етапи:

  • вхідний контроль якості агрегатів і вузлів, які поступають на підприємство у вигляді запчастин, а також контроль технічних параметрів виробу після виконання ремонту.

  • контроль дотримання технології виконання ремонту безпосередньо в процесі ремонту;

ВИСНОВОК

На цій курсовій роботі я поглибив і закріпив теоретичні знання , які одержав на протязі навчального року. Тим самим забезпечив засвоєння методики розрахунку основних економічних показників роботи обслуговуючих підприємств і їх підрозділів в умовах ринкових відносин. Отримав навички самостійно вибирати оптимальні рішення виробничого чи економічного характеру . Навчився користуватись спеціальною літературою та діючими нормативами для вирішення конкретних питань планової роботи в умовах обслуговуючих підприємств. Я навчивсь розраховувати техніко-економічні показники виконання робіт з ремонту холодильника компресійного типу ARISTON.

.