Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Економика 777.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
47.58 Кб
Скачать

1.2 Організація основного виробництва дільниці з ремонту електропобутової

техніки.

Основним виробництвом є виконання різних видів ремонту електропобутової техніки, в моєму випадку – це ремонт холодильника компресійного типу ARISTON.

Ремонтом даного приладу займаються робітники які відносяться до технічної служби підприємства. Він виконується в два етапи: діагностування та безпосереднє виконання ремонтних робіт. Діагностуванням займаються робітники більш високої кваліфікації, ніж на ремонтній, в моєму випадку – це слюсар ремонтник з ремонту електропобутової техніки 4-го розряду. На ремонтній дільниці виконується ремонт при попередньо встановленій причині несправності. Після виконання ремонту його якість перевіряє відділ технічного контролю, що також відноситься до основного виробництва. Відділ технічного контролю здійснює заходи щодо підвищенню якості ремонту побутової техніки; контролює дотримання планів-графіків роботи підприємства, дотримання технології виконання ремонту побутової техніки.

1.3 Організація допоміжного виробництва дільниці з ремонту

електропобу­тової техніки

До допоміжного виробництва на дільниці відносять:

  1. транспортне господарство;

  2. складське господарство;

  3. інструментальне господарство;

  4. енергетичне господарство.

1.3.1 Організація транспортного господарства

Для зменшення затрат на утримання внутрішньозаводського транспорту, необхідно забезпечити повну комплексну механізацію і використовувати малогабаритні і маневренні засоби транспортування в конвеєрах, не допускати зустрічних перевезень, покращувати показники роботи, впроваджувати нові методи наукової організації праці і виробництва. Для найбільш ефективного використання автотранспорту здійснюється його спеціалізація на основ врахування особливостей різних видів послуг.

Впровадження прогресивних форм обслуговування вимагає все більш чіткої організації транспортних зв'язків між підрозділами підприємств і цих підрозділів із замовниками, особливо в сільській місцевості. Для цього використовується автомобільний транспорт, яким здійснюється:

  • перевезення прийнятих замовлень між приймальними пунктами, районними виробничими управліннями, сільськими будинками побутових послуг і спеціалізованими підприємствами;

  • переміщення матеріалів, напівфабрикатів і готових виробів між головним підприємством та виробничими одиницями виробничих об'єднань;

  • доставка важких і великогабаритних машин, приладів, меблів від власників на ремонтні підприємства служби побуту і назад;

  • організація роботи пересувних майстерень;

  • перевезення агрегатів, напівфабрикатів і готових виробів при організації обслуговування населення за місцем роботи, в гуртожитках, на дому.

Автофургони, призначені для виїзного обслуговування сільського населення в період польових робіт, являють собою комплексний приймальний пункт і мають обладнані робочі місця.

Вузькоспеціалізованими є пересувні майстерні ремонту домашніх холодильників.

1.3.2 Організація складського господарства

Організація складського господарства складається у виборі і обгрунтуванні виду і складу складів, їх розміщення, розміри, обладнання, а також у визначені порядку роботи складів в залежності від функцій, які вони виконують.

Складське господарство – це сполучна ланка між службою МТЗ і виробничими підрозділами, між цехами, які випускають продукцію і збутовими органами, а також між підрозділами підприємства. Його діяльність впливаєна безперебійну і ефективну роботу основного в-ва, на ритмічний випуск і відгрузку товарної продукції.

Складське господарство виконує функції:

  1. прийом матеріальних цінностей з їх кількісною і якісною перевіркою, включаючи перевірку тари і упаковки, облік і оформлення документів, створення необхідних умов для зберігання грузів, розвантаження, переміщення і розміщення на складах;

  2. підготовка і випуск матеріальних засобів виробництва і відправка за межі підприємства;

  3. підготовка складських приміщень і площадок, внутрішньоскладське переміщення вантажів з метою більш раціонального використання площ складів;

  4. прийом від виробничих підрозділів готової продукції по кількості, асортименту і сортах, оформлення документів, розміщення на складах продукції і забезпечення її збереження, підготовка продукції до відгрузки споживачам;

  5. відпуск продукції споживачам по номенклатурі, асортименту, якості і кількості з оформленням відповідної документації;

  6. вдосконалення тарно-складського господарства, навантажувально-розвантажувальних робіт, по механізації і автоматизації складів.

Для зменшення затрат на утримання внутрішньозаводського транспорту, необхідно забезпечити повну комплексну механізацію і використовувати малогабаритні і маневренні засоби транспортування в конвеєрах, збільшувати оборотність тари, не допускати зустрічних перевезень, скорочувати порожні пробіги рухомого складу і покращувати показники роботи, впроваджувати нові методи наукової організації праці і виробництва.

Склад і види складів залежать від виробничої потужності, спеціалізації підприємства, номенклатури випускаючої продукції, видів і об’ємів матеріальних запасів.

Через склади підприємства проходить вся кількість сировини, матеріалів, топлива, інструментів,обладнання, запчпстин,спецодягу і інших виробів, а також готової продукції, напівфабрикатів, відходів виробництва.